12. aug. 2016
Af Dorte Quist

Prinsesse Marie åbner Vadehavsfestivalen

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-10122.jpg
Foto: Martin Høien/AOP
Prinsesse Marie har stadig stærke bånd til Sønderjylland, og det er femte år, hun er protektor for den populære festival.

Prinsesse Marie har været protektor for Vadehavsfestivalen i en del år, og selv om hun i dag bor i Klampenborg, er hun igen på pletten til at åbne festivalen, når den for femte gang skydes i gang 31. august ved Blåvandshuk Fyr.

LÆS MERE: Prinsesse Marie får nyt job

Festivalen er sat i verden for at give borgere og turister kunst- og kulturoplevelser i verdensklasse samt tilføre området en seriøs kulturprofil.

Prinsessens deltagelse er en stor anerkendelse

- Det er en stor ære for Vadehavsfestivalen og Kulturregion Vadehavet som helhed, at Hendes Kongelige Højhed prinsesse Marie anerkender og støtter op om festivalen. Vadehavsfestivalen er Kulturregionens kulturelle flagskib, og gennem årene har vi oparbejdet en både anerkendt og international festival, som dette år tæller kunstnere fra 12 forskellige lande. Prinsesse Maries protektion samt deltagelse ved åbningen afspejler en fornem anerkendelse, som vi er dybt taknemmelige for, siger Lisbet Rosendahl, der er formand for Kulturregion Vadehavet.

Vadehavsfestivalens program indledes 1. september, men publikum kan allerede i ugerne op til festivalen opleve kunstnere arbejde med deres værker i klitterne og på stranden ved Blåvandshuk Fyr.

Alle værker er skabt specielt til udstillingen

Kunstnerne, der indgår i festivalens udstillingsprojekt Wadden Tide, kommer alle fra lande med vadehavslignende områder, og deres værker er alle skabt specielt til udstillingen.

SE BILLEDERNE: Prinsesse Marie er fuld af smil og latter

Under Vadehavsfestivalen er der 10 meget forskellige arrangementer, der på hver sin måde sætter ord, lyd, billeder og stemninger på vadehavsområdets kultur og natur - fra Varde i nord til Tønder i syd.

Arrangementer under Vadehavsfestivalen finder sted fra 1. til 4. september, mens udstillingerne kan opleves frem til 2. oktober 2016.

Læs mere om: