26. jul. 2009
Af af Trine Larsen

Prinsesse Marie bærer selv lilleprinsen til dåben

Båndet mellem mor og søn er natuligvis meget stærk - prinsesse Marie glæer sig til den store dag i Møgeltønder.
Båndet mellem mor og søn er natuligvis meget stærk - prinsesse Marie glæer sig til den store dag i Møgeltønder.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Prinsesse Marie bærer selv lilleprinsen til dåben i Møgeltønder Kirke i dag. Til gengæld vil han få mindst fire faddere og ligeså mange navne.

Det er en tradition i kongehuset, at dåbsbarnets mor selv bærer den lille prins eller prinsesse under selve dåbshandlingen.

Sådan vil det også være i dag, hvor prinsesse Marie selv vil holde lilleprinsen over døbefonten og fortælle biskop Erik Norman Svendsen, hvad den lille prins hedder.

Den tradition ønsker prinsesse Marie bestemt ikke at lave om på, og hun glæder sig til at vise lilleprinsen frem for offentligheden og fortælle hans navne.

Dem får han nemlig fire af, og ligeså mange faddere vil stå klar til at hjælpe, foruden prins Joachim og sønnerne Nikolai og Felix.

For prinsesse Marie er det en helt speciel dag, når hendes lille førstefødte søn skal døbes, så det højtidelige øjeblik ved døbefonten med sin lille søn i armene, bliver helt uforglemmeligt for hende.

Som alle andre mødre er hun selvfølgelig nervøs for, hvordan lilleprinsen vil opføre sig i kirken, men prinsesse Marie har et helt utroligt godt og tæt forhold til sin lille søn, så selv om han er hendes første, har hun helt styr på lilleprinsen og hans behov.

Læs mere om: