Prinsesse Marie besøger værksted for mennesker med autisme

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie sammen med SOVI-medarbejder Helene Larsen. 

Foto: Lars H. Laursen

Prinsesse Marie besøgte fredag det beskyttede værksted SOVI, hvor prinsessen fik en rundvisning og et indblik i deres daglige arbejde.

Fredag, 27. januar 2017 - af Lene Skaarup

Prinsesse Marie besøgte fredag eftermiddag medarbejderne på det beskyttede værksted SOVI for mennesker med autisme, der ligger i Herlev, hvor hun fik en rundvisning på et par af værkstedets afdelinger. Heriblandt montage-afdelingen hvor medarbejderne i løbet af året har forskellige samleopgaver. Og medarbejder Helene Larsen fortalte nærmere om sit arbejde og forklarede prinsessen, hvad hun beskræftiger sig med for tiden.

LÆS MERE: Prinsesse Marie og prins Joachim til reception hos Rufus Gifford

Gang i køkkenet

I køkkenafdelingen var to unge mænd i gang med at klargøre en kage, mens de på designafdelingen var i fuld gang med at sy, da prinsesse Marie kiggede forbi. Hun spurgte meget interesseret ind til både arbejdsopgaver og medarbejdernes generelle oplevelse af at være en del af værkstedet SOVI. 

Prinsesse Maries nevø har autisme

Prinsessen har selv autisme inde på livet, fordi hendes nevø har autisme, og det er derfor en af Maries mærkesager.

Prinsessen er meget engageret i arbejdet for og med mennesker med autisme i sit virke som protektor for Landforeningen Autisme. Det var også tydeligt at mærke, at Marie har stor respekt for medarbejderne og deres arbejde på SOVI.