Torsdag, 12. november 2015 — af Henrik Salling

Prinsesse Marie deltog i krisestyringsøvelse

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Beredskabsstyrelsen/BILLED-BLADET
Prinsesse Marie var aktiv under Beredskabsstyrelsens øvelse onsdag.

Den 11. november blev Danmark ramt af en planlagt katastrofe, da et atomdrevet russisk skib kolliderede med et stort fragtskib i Kattegat. Kollisionen blev startskuddet på en kæde af begivenheder, hvor hele krisestyringssystemet blev sat på prøve under øvelsen KRISØV 2015.

Heldigvis var det kun et tænkt scenarie, men ikke desto mindre, fik prinsesse Marie et særligt indblik i krisestyringssystemet i Danmark, da hun besøgte øvelsesledelsen bag KRISØV 2015 på Østerbro og Beredskabsstyrelsens krisestab i hovedkvarteret i Birkerød.

Under besøgene oplevede Prinsesse Marie, hvordan alle niveauer i krisestyringssystemet er forgrenet og arbejder sammen under større kriser. En atomulykke stiller nemlig hele samfundets beredskab over for store og komplekse opgaver. Det gælder eksempelvis, når vigtige funktioner som det nukleare beredskab, sundhed, fødevarer, transport, energi, efterretnings- og sikkerhedstjeneste og udenrigstjenesten kommer under pres.

 

Prinsesse Marie er korpsmester

 

Prinsesse Marie er engageret i beredskabsområdet og gennemførte i 2011 en beredskabsfaglig introduktionsuddannelse i Beredskabsstyrelsen.

Marie er i dag tilknyttet styrelsen som korpsmester à la suite.

Over 30 ministerier, styrelser og udenlandske ambassader deltog i KRISØV 2015, hvor formålet med øvelsen var at styrke organisationernes krisestyringskapacitet. Under øvelsen blev deres evner til at samarbejde, krisekommunikere og koordinere sat under pres, og deres krisestyringsplaner testet.

KRISØV er en tilbagevendende begivenhed, der hvert andet år øver centrale aktørers evne til at opretholde og videreføre samfundskritiske funktioner i en situation, hvor disse funktioner trues, svækkes, afbrydes eller ødelægges.

 

 

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Beredskabsstyrelsen/BILLED-BLADET

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden