29. jan. 2014
Af af Henrik Salling

Prinsesse Marie: Det er svært med børnene

Prinsesse Marie i Etiopien.
Prinsesse Marie i Etiopien.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
På sin tredje dag i Etiopien besøgte prinsesse Marie en lokal skole og modtog en noget speciel gave.

Onsdag blev for alvor mødet med Afrika og Etiopien, som prinsesse Marie har glædet sig til at besøge i selskab med Folkekirkens Nødhjælp, som hun er protektor for.

Efter en lang køretur i bjergene kom prinsesse Marie til en fjerntliggende landsby, hvor et besøg af en kongelig aldrig tidligere har fundet sted, og som sandsynligvis ikke kommer til at ske igen. I landsbyen så prinsesse Marie på et vandprojekt, hvor to kilder leverer vand nok til at forsyne 3.700 mennesker.

Også et projekt som handler om at indføre nye afgrøder hørte med til dagens besøg.

- Det har gjort størst indtryk på mig at møde de mennesker, som har glæde af projekterne. De er klar til at ændre deres kultur. At indføre nye afgrøder er noget, som tager tid. Jeg var meget glad for at møde folk og se, at de er klar til at ændre sig, sagde prinsesse Marie efterfølgende til BILLED-BLADET.

Prinsesse Marie fik en levende gave

Der var også gaver til prinsessen – nemlig en ged, som under stor morskab blev overdraget til prinsesse Marie.

- Jeg er meget glad for min gave. Det er en stor ære. Jeg har aldrig fået en ged før. Men det er vigtigt for dem at give noget tilbage, og det er svært at sige nej. Jeg ville ikke sige nej til gaven, men de har jo mere brug for geden, end jeg har, fortalte prinsesse Marie, som var sikker på, at prins Joachim godt ville kunne håndtere det nye dyr.

- Min mand er jo en dygtig landmand, og han kunne godt finde ud af at passe geden, tilføjede prinsesse Marie.

Geden blev transporteret ned til hotellet, hvor den hyggede sig med noget frisk græs. Senere vil den dog blive givet til en familie, som kan få nytte af den.

Dagen sluttede med et besøg på en nærliggende skole, som med hjælp fra Folkekirkens nødhjælp nu kan indsamle regnvand til elevernes daglige vandforbrug.

- Det er svært som mor at se de mange børn – man har lyst til at tage dem alle sammen med i inderlommen, men det går jo ikke, sagde prinsesse Marie.

Læs mere om: