2. apr. 2016
Af af Henrik Salling

Prinsesse Marie fik styr på det danske vejr

Prinsesse Marie og Marianne Thyrring
Prinsesse Marie og Marianne Thyrring.
Foto: Niels Hansen/DMI
Prinsesse Marie besøgte Danmarks Meteorologiske Institut, hvor hun fik et indblik i instituttets arbejde.

Vejret - uanset om det drejer sig om solskin, storm eller regn, så er det et af danskernes foretrukne samtaleemner. Sandsynligvis også hos den kongelige familie, som elsker at være i naturen. De fleste søger deres vejrudsigter hos DMI og fredag fik instituttet kongeligt besøg, da prinsesse Marie kom forbi til en rundvisning.

Styr på vejret

Her blev der rig lejlighed til at vise prinsessen, hvordan DMI holder styr på de forskellige vejrsituationer, vi har i Danmark. Specielt når stormen raser eller orkanen viser tænder.

Besøget skete i selskab med DMIs direktør, Marianne Thyrring og repræsentanter fra Beredskabsstyrelsen, som prinsesse Marie er tilknyttet som korpsmester à la suite.

Prinsesse Marie lærte om farlige vejrsituationer

- Prinsessens besøg var en god anledning til at vise, hvordan vi arbejder ved DMI, når vejret "viser tænder". Vi fortalte om varsling af voldsomme eller potentielt farlige vejrsituationer, hvor DMIs rolle i beredskabet jo netop er central. Når meteorologerne varsler, hjælper de beredskabet og danskerne med at sikre menneskeliv og materielle værdier, fortalte direktør Marianne Thyrring.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Læs mere om: