Fredag, 25. marts 2022 - af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Marie fik vidunderlig oplevelse på fransk gods

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

Foto: Lars H. Laursen
Prinsesse Marie har i den seneste tid haft en del at se til i sit nye virke som kulturrepræsentant. I aftes besøgte prinsessen et gods i Normandiet.

Prinsesse Marie har netop i sin egenskab af Særlig Kulturrepræsentant indviet en ny, dansk fotoudstilling i et gods nær ruinerne til det kendte Jumièges Kloster.

Fotoudstillingen fremviser omkring 60 værker fra otte danske kunstnere og er en del af et nordisk kulturprojekt, der består af fem fotoudstillinger over hele Normandiet-regionen i Frankrig.

Prinsesse Marie sætter fokus på dansk kultur

Prinsesse Marie arbejder til hverdag med udvalgte projekter i en afdeling på Danmarks ambassade i Paris, der som udgangspunkt skal igangsætte kulturudveksling mellem Danmark og Frankrig.

Indledningsvist er arbejdet med fokus på organisationer og institutioner i Normandiet.

Arbejdet med at få dansk kunst udstillet ved Jumièges Kloster er således det seneste eksempel på Maries virke som en af Danmarks kulturrepræsentanter i Frankrig.

Spændende værker

De interessante og udfordrende danske værker er skabt af kunstnerne Ebbe Stub Wittrup, Joakim Eskildsen, Torben Eskerod, Jeppe Lange, Peter Funch, Emilie Lundstrøm, Lotte Fløe Christensen og Veronika Geiger, som alle var til stede ved udstillingsåbningen.

 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden