Prinsesse Marie glæder sig over fremskridt inden for autisme-sagen

Prinsesse Marie i New York.

Prinsesse Marie i New York.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Prinsessen er i New York i disse dage for at deltage i en stor autismekongres.

BILLED-BLADET i New York

En glædeligt gensyn med Manhattan og et møde med engagerede mennesker, som vil det bedste for folk med autisme, kendetegnede prinsesse Maries anden dag i New York.

Det er en meget engageret prinsesse Marie, som i disse dage besøger New York i anledning af autismekongressen "Seventh Annual World Focus on Autism".

Prinsesse Marie er her i sin egenskab af protektor for den danske landsforening for autisme, og da mødet i går startede, blev der taget flittige notater fra første række i balsalen på Hilton Hotel på Manhattan, hvor mødet foregår.

- Der er alt for mange, som ikke ved nok om autisme. Heldigvis er det dejligt, at der er meget mere opmærksomhed om autisme nu. Og jeg har svært ved at forstå, hvorfor det har været ignoreret i så mange år, sagde Marie efterfølgende til BILLED-BLADET, som følger prinsessens besøg.

Under mødet var prinsessen omgivet af en lang række af fremtrædende kvinder, som har viet en stor del af deres tid til at oplyse om en skjult sygdom, som rammer så mange.

Blandt tilhørerne var en lang række af såkaldte "first ladies" her i blandt Kenyas præsidentfrue Margaret Gakuo Kenyatta og FN's generalsekretær Ban Ki-moons hustru, Ban Soon Taek.

Og så var det også et kært gensyn med byen, som prinsessen selv har boet i for år tilbage.

- Det er helt fantastisk at være tilbage, sagde en begejstret prinsesse Marie efter mødet.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden