1. mar. 2016
Af af Dorte Quist på Færøerne

Prinsesse Marie har et spændende program på Færøerne

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Den færøske autisme-forening fylder 25 år, og prinsesse Marie tager op til de smukke øer i Atlanten for at åbne en stor konference om den nyeste viden om sygdommen.
Prinsesse Marie lander mandag eftermiddag i Færøernes lufthavn, og de næste tre dage er hun på besøg i Torshavn i anledning af 25-års jubilæet i Landsforeningen Autismes færøske kreds. Autisme-sagen står prinsesse Maires hjerte nær, da hun i sin egen familie har sygdommen på tæt hold.

Prinsesse Marie skal besøge vigtigt historisk sted

Prinsessen skal bo på en af Færøernes smukkeste hoteller, Hotel Føroyar, der ligger oppe i fjeldene med en storslået udsigt over Torshavn. Allerede samme eftermiddag skal prinsesse Marie besøge Færøernes vigtigste historiske sted, den 900 år gamle Kongsgård udenfor Torshavn og hilse på familien Patursson, der er 17. generation, som bor på Kongsgården, og som har en søn med autisme. Onsdag eftermiddag skal prinsessen så åbne den store internationale autisme-konference i Torshavn, og om aftenen er hun til middag med en gruppe honoratiores fra Færøerne og Landsforeningen Autisme. Gå ikke glip af en nyhed eller en fordel. Klik her og meld dig til BILLED-BLADETs nyhedsbrev! Torsdag formiddag slutter prinsessen sit besøg i Færøerne med at besøge Torshavn Gymnasium, hvor to klasser er specielt indrettet til unge med autisme. Se de stemningsfulde billeder fra kongefamiliens tidligere besøg på Færøerne i galleriet her:

GALLERI: Kongelige på Færøerne

Læs mere om: