Prinsesse Marie hjemme fra sviptur til Firenze

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Prinsesse Marie har afsluttet et døgns arbejde i Firenze. Prinsessen ankom tirsdag og onsdag eftermiddag var hun igen på vej hjem.

Onsdag, 2. februar 2011 - af Trine Larsen

Trods den kun et døgn lange sviptur til Italien nåede prinsessen at tage alle, hun mødte, med storm, ligesom hun selv fik masser af oplevelser og indtryk, trods det tætte program.

Prinsessen var i Firenze for at besøge det Europæiske Universitets Institut, hvor ph.d-studerende fra Danmark og 29 andre lande forsker. Prinsesse Maries besøg på det Europæiske Universitets Institut skal være med til at øge kendskabet til stedet, hvor 15 danske topstuderende forsker sammen med 555 andre fra hele verden.

Prinsessen var ikke alene på rundvisning, hun deltog også i en konference om dobbelt statsborgerskab, ligesom hun havde møder og samtaler med de studerende.

Den korte tid i Firenze gav ikke prinsessen mange fristunder. Og selvom hun boede midt i et mekka af shopping-gader, var der kun tid til arbejde, ligesom sightseeing kun lod sig gøre fra bagsædet af den Lancia, der kørte prinsessen og hendes hofdame, Britt Siesbye, fra sted til sted.

Et af stederne var et spændende besøg på Frederick Stibbert-museet på en af bakkerne over byen, hvor museets danske diretør, Kirsten Aschengreen Piacenti tog imod.

Derefter spiste prinsessen en sen middag med den danske delegation fra bl.a Videnskabsministeriet og inviterede gæster, inden hun kort før midnat kunne gå til ro og sove inden onsdagens tæt pakkede program som begyndte allerede klokken 9 og sluttede, da prinsessen tog til lufthavnen for at rejse hjem til Danmark, hvor prins Joachim og lille prins Henrik ventede.