Prinsesse Marie hyldede afdød svigerfar

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

Foto: Martin Høien
Da prinsesse Marie i går tonede frem i en video, lavet for at indlede Den internationale Frankofonidag, dagen hvor man sætter fokus på fransk sprog og kultur - skete det foran et maleri af sin afdøde svigerfar, prins Henrik. En hyldes til prinsen og det franske.

At prinsesse Marie og hendes afdøde svigerfar, prins Henrik havde et usædvanligt varmt og godt forhold, skyldes ikke kun, at de begge havde Frankrig som fødeland.

Også glæden ved at udbrede kendskabet til fransk gastronomi, kunst, kultur og sprog havde de til fælles og derfor blev det også prinsesse Marie, der med glæde overtog protektoratet for de frankofoniske landes ambassadøres litteraturpris efter prinsen.

I går da prinsessen talte ved den virtuelle åbning af frankofonidagen, skete det da også foran et maleri af prins Henrik for at hylde sin afdøde svigerfar.

Foto: Kongehuset

Maleriet af prinsen er malet af den nu afdøde russiske maler, Peter Reichet i slutningen af 1990'erne, og billedet har siden det blev malet hængt i dagligstuen på Schackenborg Slot, men er tilsyneladende  flyttet med til Paris, hvor prinseparret bor.

Ifølge kunsthistoriker Thyge Christian Fønss Lundberg, der bl.a. står bag bogen, "Kongelige portrætter i 500 år" er der en morsom historie knyttet til maleriet. Hunden, der var med, da prinsen sad model på Fredensborg, blev ved med at gø og holdt kun op, når den sad på skødet af prinsen. Derfor blev hofhunden så malet med på billedet, fordi den ligesom selv insisterede på at blive foreviget sammen med sin herre.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Foran det fine maleri af sin svigerfar kunne prinsesse Marie i går hylde prins Henrik på en dag, der var lige i hans ånd.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden