Torsdag, 17. februar 2011 - af af Trine Larsen

Prinsesse Marie i sneen med prinserne

Prinsesse Marie omgivet af prinser i de schweiziske bjerge.
Prinsesse Marie omgivet af prinser i de schweiziske bjerge.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Prinsefamilien fra Møgeltønder er taget med venner på skiferie i Schweiz.

Prinsesse Marie og prins Joachim er taget på vinterferie i Schweiz sammen med prins Nikolai, prins Felix og lille prins Henrik, samt vennerne Henriette og Peter Steenstrup og deres to sønner, der er jævnaldrende med prinserne.

Men det er lige før der er mere sne nogen steder i Danmark, end der er i Bretaye i Schweiz, hvor prinsesse Maries familie har deres chalet og hvor snedækkede pister normalt ligger lige udenfor døren. Men bortset fra et par milimeter sne forleden, har det ikke sneet siden nytår, så det er en anderledes skiferie, end det plejer for den kongelige familie fra Schackenborg.

- Vi er ude og stå på ski hele dagen fra tidlig morgen. Men det er bestemt ikke, som det plejer at være. Her er meget lidt sne, og det er helt usædvanligt. Især på denne årstid. Det har jeg aldrig før været ude for, fortæller prins Joachim, da BILLED-BLADET møder ham og hans to sønner oppe i skiterrænet.

Prinsesse Marie støder først til lidt efter, for lilleprinsen er blevet træt af bjergluften og sover middagslur hjemme i familiens chalet, mens prins Joachim står på ski med lilleprinsens store brødre.

- Der er sne på pisterne højt oppe, men kun fordi de kommer det på om natten og flere lifter er desværre lukkede. Men så er her heller ikke så mange mennesker, for dem der normalt kommer op for at stå på ski bliver væk, og det er først i næste uge, man har vinterferien hernede, fortæller prins Joachim, der så kan glæde sig over, at prins Nikolai og prins Felix er blevet så gode på ski, at de kan klare næsten alle løjperne i området, så de alle kan løbe sammen de steder, hvor det endnu Lader sig gøre.

Mens vi taler, kommer prinsessen kørerende på en snescooter med lille prins Henrik foran.

- Han er endnu for lille til at stå på ski, men næste år kan han begynde, smiler prinsessen glædestrålende og fortæller, at hun selv begyndte som tre-årig.

- Hej Hej, jubler prinserne, da de ser deres lillebror og det fremkalder et lille smil hos prins Henrik, der tydeligvis synes godt om sine brødre og omvendt.

- Han er rigtig sød, fortæller prins Nikolai og laver sjov med sin mindste bror, der endnu er lidt betuttet, fordi han lige er vågnet.

Prinsesse Marie nyder tydeligvis at være på hjemmebane i bjergene omkring Bretaye, og selvom der ikke er så meget sne, nyder hun at være på ferie sammen med sine prinser og afslører, at hun står på ski hver dag.

- Det er én af de bedste ferier på hele året. Fordi vi får rørt os, er så meget sammen og bare nyder det. Faktisk er Felix og Nikolaj så vilde med at være her, at de tæller skiferien i timer, smiler prins Joachim, mens han giver drengene lov at tage endnu en tur ned at bjerget, mens han og Marie med lilleprinsen på armen, stolt kigger efter de livlige drenge, der er blevet rigtig ferme på ski.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden