Prinsesse Marie imponerer alle: Se hende spise græshoppe til julefest

Se også:

For prinsesse Marie var det lidt af en udfordring at spise en fed græshoppe på scenen foran en masse børn. Marie viste dog alle, at ingen mad bør gå til spilde.

Det var var en alternativ menu, der blev budt på, da Børnenes U-lands julekalender blev præsenteret af blandt andre prinsesse Marie og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen samt radiovært Anna Lin på Heiberg Skolen i København, hvor julestemningen så småt er ved at indfinde sig allerede her i den første halvdel af november.

Prinsesse Marie spiste græshoppe i én mundfuld

Der blev serveret græshopper til alle, og prinsesse Marie gik på scenen for at vise alle, at man altså sagtens kan spise en fed, veltilberedt græshoppe i én mundfuld.

Prinsesse Marie og Anna Lin
Foto: Lars H. Laursen

Prinsesse Marie og Anna Lin

Også selvom sådan et ordentligt insekt smager lidt spøjst i forhold til julemad fra det normale danske eller franske køkken.

Græshoppesværme er et gigantisk problem i Kenya, der får pengene fra årets U-landskalender.

Intet går til spilde

Græshopper æder planter og afgrøder på marker, men faktisk er indbyggerne i Kenya nu begyndt at spise græshopperne, der er rige på protein.

Dermed går intet til spilde, og man kan udnytte ressourcerne så godt som overhovedet muligt.

Prinsessen er protektor

Prinsesse Marie, som til daglig bor i Frankrigs hovedstad Paris med prins Joachim og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, var en del af julekalender-arrangementet, fordi hun er protektor for Folkekirkens Nødhjælp.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Prinsesse Marie har været protektor for organisationen i ti år og har tidligere været i Afrika for at sætte fokus på en række andre projekter.

Marie imponerede børnene

Ved julearrangementet på Heibergskolen i København var hun med til at dele Børnenes U-landskalender ud til de mange glade skoleelever, som var imponerede over at se Marie på scenen, mens hun slugte en græshoppe og derefter fortalte alle om, hvordan sådan en græshoppe egentlig smager.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden