Prinsesse Marie: Jeg håber at kunne overrække pris

Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie deltog i dag i fejringen af den internationale Frankofonidag, som er dagen, hvor det franske sprog og kultur hyldes og fremmes. Prinsessen var med virtuelt fra hjemmet i Paris - og prinsessen åbnede den godt 45 minutter lange virtuelle fejring.

Prinsesse Marie deltog i dag i den internationale Frankofonidag, som fejrer det franske sprog i hele verden.

Det skete virtuelt og prinsessen indledte arrangementet, som i år sætter fokus på fransk musik, franske artister og fransk musiktraditioner. Det var de frankofoniske landes ambassadører i Danmark, der præsenterede kunstnerne, bl.a. Canadas Ambassadør Andre Francois Giroux, efter prinsessens velkomsttale.

- Jeg er glad for at fejre den internationale Fronkofonidag sammen med jer! Fransk er, som I ved, mit modersmål. Fransk bliver ikke kun talt i Frankrig, det er også dét eller et af flere sprog i 29 lande og det bliver også anvendt i mange andre lande. I alt forener den Internationale Frankofoniorganisation 88 lande, sagde prinsessen, der iøvrigt stod foran et maleri af sin afdøde svigerfar, prins Henrik.

I dag stod prinsesse Marie foran maleriet hjemme hos sig selv  i Paris, da hun i en video indledte fejringen af Frankofonidagen, hvor prinsessen hvert andet år, som protektor, plejer at uddele de fronkofoniske ambassadøres litteraturpris til én, som har fået oversat sit værk til dansk.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Jeg håber virkelig, at jeg vil kunne overrække prisen til den forfatter, som vinder til efteråret, sagde prinsessen, hvis virtuelle budskab blev sendt ud via Institut Francaise i Danmark.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden