Lørdag, 28. maj 2011 - af af Annelise Weimann

Prinsesse Marie må blive hjemme – går glip af bryllup

Prinsesse Marie og prins Joachim
Prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Prins Joachim og prinsesse Marie skal være rigsforstandere mens resten af kongefamilien tager til bryllup.

Selv om prins Joachim og prinsesse Marie er glade for at feste, er det nu besluttet, at det er dem, der må blive hjemme, når prinsesse Benedikte og prins Richard holder stor bryllupsfest i anledning af, at deres yngste datter, Natahalie, skal kirkeligt vies til Alexander Johannsmann den 18. juni. Mere end 200 gæster har fået en invitation, og hele det danske og det græske kongehus er inviteret.

Det store spørgsmål har som altid været: Hvem skal være rigsforstander i Danmark i de dage, festlighederne står på? Sådan er det også denne gang. Dronningen skal naturligvis med til brylluppet; hun er Benediktes søster og moster til bruden. Selvfølgelig skal prinsesse Benedikte ikke være rigsforstander, så valget stod mellem kronprins Frederik og prins Joachim.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Frederik og Marys nære venner

Det er sandsynligt, at Frederik har sagt, at han og Mary vældig gerne vil med til festen. De har et nært forhold til familien i Berleburg og er tit inviteret til jagt hos prins Gustav og prins Richard. Derfor kender de også prinsesse Nathalie rigtig godt. Derimod er det sjældent, at prins Joachim er i Berleburg, så fra starten har det været mest naturligt, at han og Marie skulle blive hjemme. Og sådan bliver det altså.

Der er lagt op til to dages fest i forbindelse med brylluppet. Fredag den 17. juni er der om aftenen barbecue på plænen ved Nathalies ridebane for de gæster, der allerede er ankommet og skal overnatte i Berleburg, og dagen efter er der bryllup i byens evangeliske kirke kl. 17.

Prinsesse Nathalie blev borgerligt gift med Alexander Johannsmann den 28. maj sidste år, da hun var højgravid med lille Konstantin, men det har hele tiden været meningen, at der også skulle holdes et stort og flot kirkeligt bryllup for prinsesse Benediktes yngste datter.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Dato valgt med omhu

Efter vielsen er der reception i slotsgården for alle dem, der har været med i kirken, og om aftenen er familien samt de nærmeste venner inviteret til stor bryllupsmiddag og fest i et telt ved ridebanen. Invitationen lyder på kjole og hvidt til herrerne og lange kjoler til damerne.

- Jeg er i gang med planlægningen og har fået styr på detaljerne, fortæller prinsesse Benedikte.

Bryllupsdatoen er valgt med omhu, for brylluppet må ikke komme i vejen for Nathalies mange ridekonkurrencer. Prinsessen håber at kvalificere sig til OL i dressur i London næste år, og hun er godt i gang. Nathalie er netop blevet nr. to ved World Cup, og det regnes for at være en ekstraordinær flot placering for en dansk rytter.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden