30. jul. 2011
Af af Anna Johannesen

Prinsesse Marie og Joachim melder afbud til Gråsten

Prinsesse Marie og prins Joachim
Prinsesse Marie og prins Joachim
Foto: Niels Henrik Dam
Når den kongelige familie på mandag samles på Gråsten Slot, bliver det uden den lille prins Henrik.

Prins Joachim og prinsesse Marie har nemlig ikke mulighed for at nå frem til familiefotograferingen på slottets havetrappe i år efter ferien sydpå, så farmor må undvære sit to-årige barnebarn, Henrik. Til gengæld kan hun glæde sig over at have kronprinsparrets fire børn omkring sig.

Det bliver tvillingerne Josephine og Vincents første sommerferie på Gråsten Slot. Deres store søskende, Isabella og Christian, har været der tre gange, prins Christian oven i købet fire. Han var nemlig kun en lille trold, da han i bare tæer og solhat første gang var med sin far og mor på ferie i Sønderjylland i 2006.

Efter 14 dage på Grønland ankom regentparret mandag til Gråsten Slot, og tirsdag kom dronning Anne-Marie fra London. Hun bliver dog kun til mandag morgen og er således heller ikke med til familiefotograferingen om formiddagen. Det er til gengæld dronningens anden søster, prinsesse Benedikte og muligvis også prins Richard.

Deres datter, prinsesse Alexandra, kommer også med sine to børn, grev Richard og komtesse Ingrid, ligesom hendes storebror, prins Gustav og hans kæreste, Carina Axelsson, glæder sig til et par feriedage med familien i Danmark. Grev Jefferson, som på grund af arbejde måtte melde afbud til sin svigerinde, prinsesse Nathalies bryllup i Berleburg i juni, regner helt bestemt med at dukke op i Gråsten.

Det bliver altså en ordentlig flok, og dronning Margrethe glæder sig som altid til at være sammen med både store og små. Formentlig støder prins Joachim og hans lille familie til senere. Joachim skal nemlig tirsdag på officielt besøg i Sønderjylland sammen med sønnerne Nikolai og Felix, og Hjemsted Oldtidspark & Museum i Skærbæk, der er genstand for det kongelige besøg, ligger ikke så langt fra Gråsten.

Læs mere om: