Lørdag, 9. januar 2016 — af af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Marie og prins Joachim til islandsk fest

Prins Joachim og prinsesse Marie
Prins Joachim og prinsesse Marie
Foto: Lars H. Laursen
Prinsesse Marie og prins Joachim var til islandsk fest i København, og det blev en flot og festlig aften.

På en iskold og vejrmæssigt trist aften sørgede prinsesse Marie og prins Joachim for at få en dosis festlige vitaminer, da de deltog i et fornemt islandsk inspireret galla-arrangement på Nordatlantens Brygge i København. Festen markerede 100 års jubilæet for Dansk-Islandsk Samfund, der har til formål at styrke og fremme forståelsen de to lande imellem. Blandt de prominente gæster var sagaøens præsident Olafur Ragnar Grimsson samt et par danske politiske profiler, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen og kulturminister Bertel Harder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Natsort kjole og smoking

Festen fik først royalt snit over sig, da de sidste to profiler på gæstelisten gjorde deres entré. Prinsesse Marie kom i en natsort drøm af en kjole i selskab med prins Joachim, der fulgte herrernes dresscode og var klædt i smoking. Efter at være blevet modtaget af Dansk-Islandsk Samfunds formand Steen Lindholm i gadeplan, trådte prinseparret ind i en elevator, der førte dem op til gallamiddagen på femte sal, hvor de øvrige gæster ventede.

God mad og dans

Jubilæumsarrangementet bød blandt andet på islandske, kulinariske delikatesser samt dans til allersidst. Der var således i sent programmet gjort klar til en gang lanciers, som for mange kan være lidt af en teknisk, motorisk udfordring sidst på en lang og på alle måder hyggelig aften. Hvis prins Joachim valgte at gå på dansegulvet med sin Marie, har han haft en klar fordel i forhold til de fleste, idet han i gymnasieårene på Øregaard Gymnasium lærte at danse i kvadriller i den klassiske udgave af lanciers.

Rejser til Island

Prinsesse Marie og prins Joachim kan i øvrigt glæde sig til at gense præsident Grimsson, når de den 21. januar rejser til hovedstaden Reykjavik, hvor de indleder et todages officielt besøg i Island. Rejsen er ligesom festen i København en markering af Dansk-Islandsk Samfunds 100 års Jubilæum.

LÆS MERE: Prinsesse Maries år i billeder

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden