Prinsesse Marie overrakte pris i Paris

Prinsesse Marie

Prinsesse Marie

Foto: Lars H. Laursen
Prinsesse Marie havde det som en fisk i vandet, da hun i dag var med til genindvielsen af Det Danske Studenterhus i Paris, hvor der også blev lejlighed til at overrække en pris.

Efteråret har for alvor fået tag i Paris, hvor prinsesse Marie i disse dage er på besøg.

Men indenfor i Det Danske Studenterhus var der, foruden varme og tørvejr, også en masse andre fransktalende ligesindede.

Og så kom smilet for alvor frem hos prinsessen, som er protektor for det danske studenterhus i sin fødeby.

Prinsessen overrakte legat

Studenterhuset har siden 2007 gennemgået en gennemgribende renovering og står nu klar til igen at modtage sit maksimale antal studerende fra hovedsageligt Danmark.

En af de studerende, som specielt har udmærket sig, er Anna Maria Bundgaard, som fik en ekstra oplevelse med i bagagen, da prinsesse Marie overrakte hende Tuborg-Legatet, som gives til studerende, der har gjort sig særlig bemærket.

Efter genindvielsen og prisoverrækkelsen blev der tid til en rundvisning i huset, som er beliggende i et stort område, hvor en lang række andre lande også har studenterhuse.

Prinsesse Marie har overtaget protektionen fra sin svigermor dronning Margrethe, som siden 1972 har bestredet det ærefulde tillidshverv.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden