Fredag, 3. maj 2019 — af Henrik Salling

Prinsesse Marie overtager protektioner efter prins Henrik

Foto: Hanne Juul
To protektioner og et æreshverv er fremover at finde på prinsesse Maries liste over arbejdsopgaver.

"Alliance Française i Danmark" og "Le Souvenir Français - Den Danske Komité" kan nu igen glæde sig over at have en kongelig protektor efter prins Henriks død i februar 2018. Prinsesse Marie har nemlig sagt ja til at blive protektor for begge organisationer. Dette meddeler kongehuset i en pressemeddelelse. Samtidig bliver prinsessen ærespræsident for "Den Danske Sektion på Lycée International".

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De tre opgaver passer perfekt ind med prinsessens franske baggrund, og der er uden tvivl begejstring hos alle tre organisationer, som tidligere havde en interesseret og engageret protektor i prins Henrik.

Foreningen "Alliance Française i Danmark" ønsker at fremme fransk sprog og kultur samt at øge kendskabet til Frankrig i Danmark, mens "Alliance Française i Danmark" arrangerer aktiviteter om blandt andet fransktalende områder, fransk historie og politik. Foreningen har været til stede i Danmark siden 1884 og har lokale afdelinger i hele landet.
Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!
Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

Franske forbindelser

"Le Souvenir Français" blev grundlagt i 1887, og har til formål at vedligeholde franske soldatergrave i Frankrig og i udlandet samt bevare mindet om de soldater, der døde for Frankrig. Den danske komité af organisationen har varetaget disse opgaver siden 1920'erne. "Den Danske Sektion på Lycée International" i Saint Germain-en-Laye, Frankrig, tilbyder skolegang med danskundervisning seks timer om ugen. Gennem undervisningen udvikles elevernes danske sprog og viden om dansk kultur, samfund og historie.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden