25. sep. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Prinsesse Marie på job i Danmark: Det kan vi ikke være bekendt

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Birger Storm
Prinsesse Marie er tilbage i Danmark, og lørdag deltog hun i Madens Folkemøde på Lolland. Her var der blandt andet fokus på madspild, og det var tydeligt, at det er en sag, der betyder meget for prinsessen.

De seneste to år har prinsesse Marie, prins Joachim og deres to børn boet i Paris, men i denne weekend er prinsessen atter tilbage i Danmark.

Lørdag besøgte hun Engestofte Gods nær Maribo på Lolland, hvor Madens Folkemøde blev afholdt.

Til kamp mod madspild

Et af de store emner på folkemødet var madspild, og det er en sag, som står prinsessens hjerte meget nær.

Sidste år blev hun tildelt prisen ”Stræberen” af organisationen De Samvirkende Købmænd. Den gives hvert år til en person, der har udmærket sig i kampen mod madspild, og lørdag var det prinsessen, der skulle overrække prisen til dette års modtager.

Årets nye ”Stræber” blev Anders René Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000.

Marie kæmper for klimaet

Forud for prisoverrækkelsen holdt prinsesse Marie en særlig tale, hvor hun understregede vigtigheden af, at vi alle bliver bedre til ikke at smide mad ud.

- Vores gode fødevarer er på alle måder værdifulde. Derfor skal de ikke gå til spilde. Det kan vi ikke være bekendt over for de landmænd, som dyrker vore varer. Over for den industri og detailhandel som sælger varerne. Det kan vi ikke være bekendt over for dem, som ikke har nok, sagde prinsesse Marie blandt andet i sin tale.

- At undgå madspild er vores nemmeste personlige bidrag til klimakampen, understregede hun.

Prinsesse Marie har gennem flere år været med til at sætte fokus på problemet med madspild, og i 2019 var hun bidragsyder til kogebogen ”Mad med respekt – En familiekogebog, der mindsker madspild”.

Under Madens Folkemøde var det da også tydeligt, at det er et emne, der optager prinsessen i høj grad, og hun var med stor interesse rundt ved nogle af de mange boder for både at høre om og smage på de lækre varer.

https://imgix.billedbladet.dk/_30r78987_1.jpg
Prinsesse Marie på Madens Folkemøde
Foto: Birger Storm

Læs mere om: