Prinsesse Marie på klokkeslæt til 125-års jubilæum

Prinsesse Marie sammen med Christine Antorini på Urmagerskolen.

Prinsesse Marie sammen med Christine Antorini på Urmagerskolen.

Foto: Birger Storm
Prinsesse Marie deltog torsdag ved Den danske Urmagerskoles 125-års jubilæum.

Prinsesse Marie kom præcis på klokkeslæt, da hun torsdag besøgte Den Danske Urmagerskole i Ringsted i sin egenskab af protektor for Copenhagen Jewellery & Watch Show.

Besøget var nemlig timet og tilrettelagt og skete i anledning af Den danske Urmagerskoles 125-års jubilæum.

Jubilæumsbesøget på skolen, hvor også undervisningsminister Christine Antorini var til stede, skete for at kaste glans over jubilæet, men det var også for at se hvordan uddannelsen som urmager foregår.

Efter et par velkomsttaler blev prinsesse Marie vist rundt på skolen og her mødte hun nogle af de godt 60 elever, der for tiden er ved at uddanne sig til urmagere, en uddannelse, der varer fire år.

Sammen med ministeren og skolens ledelse besøgte prinsesse Marie nogle af de elever, der næsten bogstaveligt talt lige har lært klokken at kende, og som er i gang med første år af uddannelsen, samt dem, der snart er færdige med uddannelsen og derfor sidder og arbejder med de mere avancerede ure og deres mekanik, hvoraf flere af dem kan indeholde mere end 200 små dele.

Prinsesse Marie spurgte ivrigt til elevernes arbejde og det var tydeligt, at hun var imponeret over deres kunnen og viden.

Under besøget fik prinsessen fortalt, at Schweiz stadig er førende indenfor produktion af ure, og eftersom prinsesse Marie er opvokset i ur-landet, var hun naturligvis interesseret i at høre om de danske elever kom på udveksling til Schweiz og om de kunne gøre sig gældende dernede efter endt uddannelse i Danmark.

- Der er for tiden fire tidligere elever fra skolen her, som har arbejde i Schweiz, så de danske elever er virkelig dygtige, kunne urmagerskolens områdeleder, Klaus Helstrand fortælle, ligesom han kunne supplere med, at sidsteårs-eleverne faktisk skal på studiebesøg i landet til maj.

Indtil 1989 foregik urmageruddannelsen som mesterlære, men nu er både den teoretiske, tekniske og praktiske oplæring samlet i Ringsted på ZEALAND BUSINESS COLLEGE – et sted, hvor også Danmarks eneste konditorfagskole også har til huse. Det var derfor dem, der stod for tilberedningen af de lækkerier bl.a. trøfler, flødeboller og kager, som gæsterne med en sød tand kunne nyde til receptionen.

Efter rundvisningen på skolen fik prinsesse Marie overrakt et meget smukt ur, som én af skolens elever, Erik Christoffersen står bag. Urets kasse er købt, men skiven, som bl.a. har markeringer ved 1, 2 og 5 for at signalere 125-års jubilæet har Erik selv lavet – så han behøver næppe lavede yderligere et svendestykke, når uddannelsen er slut om et halvt års tid.

- Det var et meget spændende besøg. Virkelig interessant og meget fascinerende og se dem arbejde. Det er jo et helt utroligt håndværk, sagde en tydelig imponeret prinsesse Marie, der også fik en lille kasse med mundgodt med til hjemturen fra Ringsted til København af konditoreleverne.

Prinsesse Marie følger nysgerrigt med i urmager-processen.

Prinsesse Marie følger nysgerrigt med i urmager-processen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden