Torsdag, 20. februar 2020 - af Trine Larsen

Prinsesse Marie rejser til Uganda

Prinsesse Marie på rejse
Foto: Hanne Juul
Prinsesse Marie forlader i næste uge mand og børn for at tage til den afrikanske stat, Uganda med Folkekirkens Nødhjælp

Prinsesse Marie rejser tirsdag til Uganda for, sammen med Folkekirkens Nødhjælp, at se og sætte fokus på nogle af de mange projekter, organisationen har søsat i den fattige afrikanske republik, hvor Folkekirkes Nødhjælp har arbejdet siden 1979.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsesse Marie, der er protektor for Folkekirkens Nødhjælp, kan se frem til fem dage med et tæt, spændende og travlt program flere steder i landet. Prinsessen ankommer således fra sit hjem i Paris til hovedstaden Kampala, hvor hun bliver modtaget af Danmarks Ambassadør, Nicolaj A. Hejberg Petersen, der følger prinsessen på rejsen rundt i Uganda sammen med genralsektær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen. Prinsesse Marie skal nemlig rundt flere steder i landet, for at besøge projekter i de mest fattige og udfordrede dele af republikken, hvor mere end halvdelen af landets befolk lever under FN's fattigdomsgrænse og hvor kvinder rettigheder er nærmest ikke eksisterende.

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011 og har tre gange tidligere været i udlandet med organisationen. Første gang i2012 til Cambodja og i 2014 besøgte prinsessen som protektor til et andet afrikansk land, Etiopien, der ligger lige nordvest for Uganda, som prinsessen nu besøger. I 2016 gik turen til Myanmar hvor der var fokus på fattigdomsbekæmpelse.

Skal besøge lokale landmænd

På rejsen vil prinsesse Marie bl.a. møde lokale landmænd og få indblik i deres hverdag, som Folkekirkens Nødhjælp arbejder med at forbedre. Desuden vil Prinsessen besøge familier, der er ramt af klimaforandringer, samt et projekt, der har til formål at skabe større fødevaresikkerhed og jobs i det nordlige Uganda gennem bæredygtige værdikæder

Følg med her i næste uge, hvor Billed-Bladet sender reportager fra prinsessens besøg til Uganda.

Få BILLED-BLADET hjem til dig Se alle vores tilbud her!

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden