Tirsdag, 3. juli 2018 - af Pernille Moe

Prinsesse Marie ruster sine børn til virkeligheden

Prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena

Prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena

Foto: Claus Fisker og Martin Høien
Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp ser prinsesse Marie det som sin fornemmeste opgave at fortælle om sine oplever – også til sine børn.

Prinsesse Marie gør meget ud af at fortælle sine børn, hvordan verdenen hænger sammen - og hun har i forbindelse med sit arbejde som protektor for Folkekirkens Nødhjælp fortalt prinsesse Athena, 6, og prins Henrik, 9, om sine oplevelser. 

- Jeg fortæller mine børn meget og viser mange billeder og forklarer, hvad der er på billederne, fortalte prinsessen til BILLED-BLADET, da hun under Folkemødet på Bornholm deltog i en fotoudstilling om minerydningsarbejdet i Sydsudan. 

- Børn kan forstå meget mere, end vi tror, og de har også lyst til at høre historierne, fortalte prinsessen med et smil.

Stor interesse for nødhjælpsarbejde

Prinsesse Marie har været protektor for Folkekirkens Nødhjælp siden 2011, og i den forbindelse har hun besøgt lande som Etiopien, Cambodja og Myanmar.

- Jeg har altid haft stor interesse for nødhjælpsarbejde og har læst meget om det. Det er selvfølgelig noget andet, når man er i de lande, men for mig er det naturligt at ville hjælpe og se virkeligheden - og især at komme tilbage til Danmark og fortælle, hvordan det er, fortalte prinsesse Marie. 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden