Prinsesse Marie samler Frederik og Joachim

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Med prinsesse Marie i midten fandt kronprins Frederik og prins Joachim igen hinanden.

Søndag, 22. maj 2011 - af Annelise Weimann

Som børn var de hinandens bedste venner og uadskillelige, men de senere år har kronprins Frederik og prins Joachim levet hvert deres liv. De er blevet gift, har fået børn og har ikke set så meget til hinanden. Nu tyder alt dog på, at de to brødre atter har fundet deres gamle venskab frem, og prinsesse Marie har sin store andel i det gode forhold, der er opstået.

Det sås tydeligt, da den sydkoreanske præsident gav reception på Glyptoteket i København som afslutning på sit statsbesøg i Danmark. Frederik og Joachim sad på forreste række med Marie imellem sig, og de to brødre kunne slet ikke holde op med at tale sammen. De grinede og hyggede sig - fuldstændig som i gamle dage - og de fandt hurtigt den kammeratlige tone. Marie var placeret mellem sin mand og sin svoger, men hun sad mest og lyttede og blandede sig ikke i brødrenes snak. De havde nemlig masser at tale om efter lang tids pause, hvor de ikke har set meget til hinanden.

Det var et formelt og højtideligt arrangement, der fandt sted på Glyptoteket, hvor sydkoreanske dansere optrådte i den store festsal, og der blev holdt flere taler. Det kunne dog ikke slå skår i glæden på første række, hvor snakken gik lystigt. Frederik og Joachim havde meget, de skulle fortælle hinanden, og så snart der var en pause i talerækken eller i underholdningen, var der igen noget, de lige skulle have bragt på bane.

Det er næppe en bevidst strategi fra prinsesse Maries side, at hun vil bringe de to brødre tættere sammen. Men hendes ligefremme og uhøjtidelige væsen betyder, at det er let at være i hendes selskab.

Man kan være, som man er, når hun er til stede, og det smitter af på omgivelserne. Marie er dejligt ligetil. Da hun opdagede, hvor hyggeligt brødrene havde det sammen på Glyptoteket, lænede hun sig tilbage og lod dem snakke ud.