8. feb. 2016
Af Henrik Salling

Prinsesse Marie skal åbne butik med overskudsmad

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-02580.jpg
Foto: Birger Storm
Prinsesse Marie er med til at sætte fokus på madspild.

Under Roskilde Festival 2015 modtog prinsesse Marie den første folkeaktie i det, der nu - syv måneder senere - ser dagens lys.

Den 22. februar slår Folkekirkens Nødhjælp nemlig dørene op til landets første WeFood-butik, som kommer til at ligge på Amagerbrogade 151 i København.

Butikken kommer til at handle med overskudsmad fra store supermarkeder og producenter, og maden vil blive solgt til en yderst fordelagtig pris. Overskuddet fra butikken vil gå til det hjælpearbejde, som organisationen udfører rundt omkring i verden.

Som protektor for organisationen er det naturligvis prinsessen, som står for indvielsen af butikken den 22. februar klokken 10 på adressen.

Musik med Shaka Loveless

Efter indvielsen vil der være tale af blandt andre fødevareminister Eva Kjær Hansen, og Shaka Loveless står for det musikalske indslag.

Hvert år smides mere end 700.000 tons mad ud i Danmark, og formålet med WeFood er at sætte fokus på dette problem, som ikke kun er et dansk fænomen. I den vestlige verden er madspild generelt et kæmpe problem.

I Holland har butikker som WeFood eksisteret i flere år.

Læs mere om: