Prinsesse Marie støtter vigtig sag i Skotland

Prinsesse Marie.

Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

En mindre rundttur bringer prinsesse Marie til både Skotland og Frankrig. I første omgang må prinsessen dog undvære sin mand, prins Joachim.

Torsdag, 8. november 2018 - af Henrik Salling

Onsdag aften ankom en veloplagt prinsesse Marie til den skotske by Glasgow. Her skal prinsessen deltage i en stort anlagt autismekonference, som i disse dage afholdes i byen.

Det er den danske autismeforening som i dagligdagen har glæde af prinsessens store engagement og i Glasgow fik deltagerne også glæde af prinsessens store engagement.

Prinsesse Marie har fokus på autisme

Torsdag formiddag indledte prinsessen konferencen med en personlig og dybfølt tale, som tog deltagerne ind i prinsessens private oplevelser med folk med autisme.

Under sit ophold bor prinsesse Marie på byens gamle hotel, Grand Central. Samme sted, som konferencen finder sted.

Få BILLED-BLADET leveret - hele sommeren
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Dagen i dag vil også blive brugt selskab med en gruppe unge med autisme, som blandt andet bruger deres evner på at producere film.

På rejse med Joachim

Allerede fredag morgen drager prinsesse Marie videre til Frankrig.

Her mødes hun med prins Joachim og sammen tager de til den lille by Braine for at deltage markeringen af 100-året for 1. verdenskrigs afslutning, inden turen igen går tilbage til Danmark og børnene Henrik og Athena, som har måtte undvære deres mor i nogle dage.