2. dec. 2022
Af Marianne Singer

Prinsesse Marie stoppet med kram og ros: Se hvem der pludselig dukkede op

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Prinsesse Marie til lystænding i anledning af World AIDS Day
Foto: Martin Høien
Lige inden prinsesse Marie tog afsted fra lystændingen op Kultorvet torsdag eftermiddag, blev hun stoppet af en person, der beundrer hendes indsats.

Prinsesse Marie fik sig noget af en overraskelse, da hun lige inden, hun steg ind i sin bil for at tage afsted fra den veloverståede lystænding på Kultorvet i forbindelse med World AIDS Day, blev stoppet af en person, der havde meget på hjerte.

Det var Lars Dueholm-Lindberg, som tidligere har været meget aktiv i den svenske AIDS-bevægelse, som gav prinsesse Marie både kram og ros for hendes indsats.

Og derudover også nævnte sit samarbejde med dronning Margrethes kusine, prinsesse Christina, der tidligere har været formand for en af de første organisationer, der har kæmpet for at forebygge aids og hiv i Sverige - Stiftelsen Noaks Ark-Röda Korset.

Se videoen med en overrasket prinsesse Marie i toppen af artiklen

Dejlig tradition

Det er efterhånden blevet en fast tradition, at prinsesse Marie den 1. december tænder et af de 2.000 levende lys, der på symbolsk vis viser, hvor mange mennesker, der er døde af aids i Danmark gennem årene.

Under arrangementet talte prinsesse Marie også med aktivister fra Positivgruppen og medarbejdere fra AIDS-Fondet.

Prinsesse Marie er protektor for AIDS-Fondet.

Læs mere om: