27. feb. 2020
Af af Trine Larsen

Prinsesse Marie testet for Ebola-virus i Uganda

Prinsesse Marie i Uganda
Prinsesse Marie i Uganda
Foto: Kaspar Wenstrup
Prinsesse Marie er blevet testet for den aggressive og dødelige virus Ebola.

Prinsesse Marie er blevet testet for den aggressive og dødelige virus Ebola.

Det skete, da prinsessen ankom til Arua i det nordlige Uganda.

Testen skete allerede på landingsbanen, så snart prinsesse Marie trådte ud af det lille propelfly, som hun var fløjet fra hovedstaden Kampula med.

Prinsesse Marie sad ved siden af piloten

Endda som co-pilot, idet prinsesse Marie sad på sædet ved siden af piloten på den godt halvanden time lange flyvetur med kig til Afrika under sig.

Prinsessen er protektor for Folkekirkens Nødhjælp og i den egenskab også i Uganda, hvor man samarbejder med andre kristne organisationer og samarbejdspartnere. En af dem tilsyneladende flyselskabet, idet piloten bad en bøn for alle inden afrejsen.

Muligvis havde det ikke været nødvendigt, og prinsessen forsikrede også med et sødt smil, at hun ikke ville røre eller trykke ved nogle knapper på instrument-panelet undervejs.

Prinsesse Marie "frikendt" for feber

Efter at være trådt ud af maskinen i Arua blev prinsessen testet. En official holdt et termometer op på prinsessens pande - og kort efter blev prinsessen “frikendt” for feber, der er et af de første tegn på den frygtede sygdom.

Prinsesse Marie har nu også virket mere end frisk på turen med Folkekirkens nødhjælp, som hun har været protektor for siden 2011.

SE VIDEO: Prinsesse Marie på beskidt arbejde i Uganga

Læs mere om: