24. sep. 2018
Af Lene Skriver Bak

Prinsesse Maries diadem med på udstilling

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Det smukke diadem, prinsesse Marie bar under det franske statsbesøg, bliver føjet til udstillingen "Magtens Smykker" på Koldinghus.

Kongelige smykker for svimlende summer kan i øjeblikket ses på Koldinghus, hvor udstillingen "Magtens Smykker" fremvises.

Fra d. 28. september bliver endnu et smukt smykke føjet til rækken i montrene.

Her vil det nemlig være muligt at nærstudere det bedårende diadem "Lyse Nætter".

Diademet, der ejes af det franske juvelér-firma Mauboussin, er skabt i tæt samarbejde med prinsesse Marie, der også var den første til at bære det.

Prinsessen bar diademet, der bærer det franske navn "Nuits claires", til gallamiddagen i forbindelse med den franske præsident Macrons statsbesøg i Danmark i august.

- Vi er utroligt glade for, at vi får mulighed for at vise et helt nyt og spændende diadem fra det franske juvelerfirma Mauboussin. Diademet, der er designet i tæt samarbejde med prinsesse Marie, er en hyldest til forbindelsen mellem Frankrig og Danmark. Og det var netop også denne pointe, prinsessen understregede, ved at bære det ved gallataflet i forbindelse med det franske statsbesøg, siger direktør på Koldinghus, Thomas C. Thulstrup ifølge TV Syd.

Direktøren oplyser, at diademet skal retur til Frankrig, når udstillingen lukker.

Udtillingen løber frem til 21. oktober.

Læs mere om: