Tirsdag, 23. november 2010 - af af Trine Larsen

Prinsesse Maries nye hofdame gjorde debut

Prinsesse Marie og hendes hofdame Britt Siesbye

Prinsesse Marie og hendes hofdame Britt Siesbye

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
For første gang var prinsesse Marie og Britt Siesbye på arbejde sammen.

Da prinsesse Marie forleden var på arbejde på Ny Carlsberg Glyptoteket for at åbne Espergærde Gymnasiums Model United Nations-ungdomskonference, EGMUN, var det en helt speciel arbejdsdag.

Dels var det første gang, Maries nye hofdame, Britt Siesbye, var med prinsessen på arbejde, og dels var det to veninder sammen på arbejde. For da Marie første gang kom til Danmark som prins Joachims udkårne, var Britt Siesbye og hendes mand, smørrebrøds-kronprinsen, Oscar Davidsen Siesbye nemlig de første, Marie blev præsenteret for.

Prinsesse Marie på hjemmebane

Siden har Britt og Marie været veninder, og den 15. oktober blev venskabet styrket, da dronningen udnævnte Britt Siesbye til prinsessens nye hofdame efter Marianne Engel, der var Maries første hofdame.

At prinsesse Marie nu er helt på hjemmebane i officielle sammenhænge, ikke mindst med sin bedste veninde ved sin side, viste hun, da hun åbnede den fire dage lange konference, der er en miniudgave af FN, hvor godt 400 elever, heraf 200 fra udlandet, har et mini-ungdomstopmøde.

- Jeg er meget stolt over at få lov at være med i dag. Jeg ved fra mig selv, hvor meget det betyder at møde studerende fra andre lande og udveksle synspunkter. Det har jeg selv gjort næsten hele mit liv, og det er vigtigt, for man får ikke alene gode relationer med andre, men også livslange venskaber på tværs af kulturer, fastslog prinsessen efter, at hun havde holdt tale for de mange elever og åbnet konferencen til bragende klapsalver.

Efterfølgende gav prinsesse Marie, der var til stede i sin egenskab af protektor for Danmark, sig også tid til at tale med nogle af de mange studerende.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden