16. aug. 2011
Af af Louise Møller

Prinsesse Nathalie: Min familie ser mig ikke særlig meget

Prinsesse Nathalie og Alexander Johannsmann.
Prinsesse Nathalie og Alexander Johannsmann.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Prinsesse Nathalie indrømmer gerne, at livet med heste er mere end et fuldtidsjob. Det er hendes liv.

I 1998 blev Nathalie, yngste datter af prinsesse Benedikte, dansk statsborger, så hun kunne ride dressur og vinde for Danmark. Og det har ikke skortet på medaljer, siden prinsessen har redet med dannebrog på ryggen.

At ride på det niveau, som prinsesse Nathalie gør, betyder også, at tiden med familien er begrænset, og at det er nødvendigt at prioritere.

- Så er der et bryllup, der ligger sammen med et stævne, og så er der en dåb. Men det er mit job, ligesom når andre ikke kan tage fri for at gå til en masse fester. Da Frederik blev gift, var der stævne, og så fløj jeg op og var med, og bagefter fløj jeg tilbage igen. Hestene er jo mit liv, siger Nathalie i et interview med Berlingske.

Interessen for heste har Nathalie fået fra sin mor, prinsesse Benedikte, og hestene er fælles samlingspunkt for hele familien. Selv om hun er klar over, at tiden som mor til lille Konstantin og med heste betyder, at der ikke er meget tid til den øvrige familie. Derfor er det også meget få arrangementer, prinsesse Nathalie deltager i med kongehuset.

- Jeg var engang med, da den tyske præsident Johannes Rau var på statsbesøg i Danmark, men det var dét. Min familie ser mig ikke særlig meget, siger hun.

Læs mere om: