24. sep. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Prinsesse Sofia: Min hverdag var fyldt med had og trusler

Prinsesse Sofia.
Prinsesse Sofia.
Arkivfoto: MEGA
Sveriges prinsesse Sofia er mere populær end nogensinde, men sådan var det ikke til at begynde med, da hun trådte ind på den royale scene.

Svenskerne elsker deres prinsesse Sofia og prins Carl Philip, men Sofia var ikke specielt populær, da hun i sin tid trådte ind i det royale univers som Carl Philips elskede.

Prinsesse Sofia var ramt

Det var især på internettet, at hadet mod hendes person og hendes fortid som medvirkende i tv-realityserien Paradise Hotel var meget tydeligt.

Sofia var ramt af hadet og de trusler, hun blev udsat for, men hun valgte at stå imod, og det betalte sig.

Sofia arbejder målrettet

I dag arbejder Sofia målrettet gennem ”Prinsparets Stiftelse” for, at had på nettet og skidt adfærd på de sociale medier stoppes.

Det svenske medie Svensk Damtidning har sidste år talt med prinsesse Sofia om det store problem med nethad.

Udsat for trusler

– Nethad er noget, som var en del af min hverdag i vældig lang tid. Jeg blev udsat for meget had og for trusler, siger Sofia, som brugte den ubehagelige oplevelse som drivkraft til at arbejde for at løse problemet og for at hjælpe unge, som udsættes for mobning og hadefuld adfærd på de sociale medier.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du se alle de nye billeder fra og læse alt om prins Joachim og prinsesse Maries fantastiske dag i Paris.

Vi talte med både Joachim og Marie på dagen, der bød på så meget godt efter en svær sommer præget af prins Joachims blodprop i hjernen.

Og så har dronning Margrethe i den forløbne uge budt på en skøn nyhed, der har vakt glæde og beundring både i Danmark og i udlandet.

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/webgrafik_bb39-forsider.jpg

Læs mere om: