18. jan. 2021
Af Trine Larsen

Prinsessens søde overraskelse

Prinsesse Marie.
Prinsesse Marie.
Foto: Kaspar Wenstrup
Prinsesse Marie blev først selv overrasket – men efterfølgenden stod prinsessen selv for en sød overraskelse. Det skete i udsendelsen ”De skjulte talenter – fem år senere” som sendes i aften kl. 21.25 på DR1.

I udsendelsen medvirker 20-årige Nina Skov Jensen, som er autist og med helt fantastiske evner for at tegne – og nu også male, viser det sig.

Talentfulde Nina har nemlig kastet sig over oliemaleriet, og hendes andet billede er et portræt af prinsesse Marie, som er protektor for Landsforeningen for Autisme – og derfor- synes Nina – et oplagt emne at male.

Billedet fik Nina mulighed for at aflevere på Amalienborg slot under et uforglemmeligt møde med prinsessen.

https://imgix.billedbladet.dk/bb2_prinsesse_marie_og_nina_foto_drlille.jpg
Prinsesse Marie og Nina Skov Jensen.
Foto: DR

Prinsesse Marie blev meget overrasket og glad…hun talte både dansk, fransk og engelsk, da vi var der, smiler Nina Skov Jensen om oplevelsen, som hun aldrig vil glemme.

Derfor havde Nina heller ikke ventet, at prinsessen ville overraske hende. Og prinsessens søde overraskelse kom ganske uventet, idet TV-holdet bag de spændende udsendelser om mennesker med autisme, havde bedt prinsessen kommentere billedet i en personlig videohilsen.

- Kære Nina. Jeg vil gerne fortælle dig, at jeg er meget imponeret over dit talent. Det portrætmaleri du lavede af mig er meget godt klaret og utrolig flot. Jeg genkender mig selv fuldstændig. Mit ansigtsudtryk og mit blik er helt rigtigt. Bravo…Wauuu, siger prinsessen og tilføjer:

- Du er bevis for, at det er afgørende at opdage talentet hos mennesker med autisme, fordi de ikke har mulighed for at blive set eller hørt. Og jeg ønsker dig held og lykke med din kunstneriske karriere, siger prinsessen til Nina, der nu er ved sit tredje maleri, et selvportræt, inden hun – når Corona-pandemien igen tillader det - begynder på universitetet Harvard i Boston, USA, hvor hun er blevet optaget ud af 40.000 ansøgere.

Læs mere om: