Prinsgemalen åbner kejser-udstilling

Prins Henrik

Prins Henrik

Foto: Niels Henrik Dam

Kejserens nye klær' var det ikke og heller ikke nogen aprilsnar, at prinsgemalen og dronningen byttede roller, da de i dag besøgte Moesgaard Museum.

Onsdag, 1. april 2015 - af Trine Larsen

Mens dronningen er protektor for museet, var det prinsgemalen, der forestod åbningen af særudstillingen, "Den første Kejser - Kinas terrakottahær".

I to år har museet arbejdet intenst på at få den enestående særudstillingen til Moesgaard, og i går kunne prinsgemalen endelig erklære udstillingen for åben.

Præcis klokken 12 ankom regentparret til Moesgaard Museum for at deltage i en hyggelig frokost sammen med bl.a. museumsdirektør Jan Skamby Madsen, kulturminister Marianne Jelved og Kinas ambassadør i Danmark, Lui Biwel.

Kejserens brutalitet afsløret

Efter frokosten blev regentparret vist rundt i udstillingen, der rummer mere end 120 uvurderlige kinesiske nationalskatte, hvoraf flere aldrig tidligere har været udenfor Kina.

Udstillingen om Kinas første kejser, Qui Shihuangdi, viser hans dramatiske historie og ikke mindst dele af de sensationelle fund, der i 1974 blev gjort, og som afslørede kejserens brutalitet.

På særudstillingen er det muligt at se nogle af de uvurderlige terrakottafigurer, som blev fundet i kejserens gravkammer.

Prinsgemalen holdt derefter tale og åbnede officielt udstillingen, inden han og dronningen kunne køre hjem til Marselisborg Slot og påbegynde deres påskeferie.

LÆS MERE: Prins Henrik i Grøften.