Onsdag, 6. maj 2015 — af af Trine Larsen

Prinsgemalen fejrede morsomt jubilæum i Grøften

Prins Henrik var i godt humør i Tivolis berømte Grøften
Prins Henrik var i godt humør i Tivolis berømte Grøften
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Prinsgemalen har i 25 år været medlem af morskabsforeningen Tivoli Clubben af 1868, hvis formål er at le og more sig.

Prinsgemalen indtog onsdag Grøften i Tivoli med højt humør og fane som medlem af "Tivoli Clubben af 1868", der er en morskabsforening, hvis formål er at more og hygge sig, grine og le.

Prinsgemalen kom iført irgrøn jakke, der passede til de nye slips, som clubbens humør-diktator, Flemming Krøll fra Nykøbing F. Revyen, uddelte sammen med klubbens musik-direktør, Christian Eugen-Olsen, der er tidligere ceremonimester i kongehuset.

Prinsgemalen modtaget med fanen højt

Eugen-Olsen sørgede også for at modtage prinsgemalen ved Tivolis indgang, ligesom han bar clubbens fine fane ned til Grøften, hvor frokosten blev indtaget og festlighederne begyndte.

I år var der lagt op til om muligt endnu mere spas og løjer end tidligere, idet Tivoli Clubbens kongelige æresmedlem havde 25-års jubilæum.

Fik en ny pibe

Dét blev fejret efter alle kunstens regler med taler, sang, musik og ikke mindst en ny pibe.

Det betyder ikke, at prinsgemalen er begyndt at ryge, tværtimod.

En pibe i Tivoli Clubben er træ-tønde fyldt med adskillige liter portvin.

Sådan én får Tivoli Clubbens æresmedlemmerne altid overrakt, men i anledning af jubilæet fik prinsgemalen endnu én – med flere begrundelser.

Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET

Portvin til vinslot-løs prins

Dels mente Tivoli Clubben af 1868’s bestyrelse, at en ny var fortjent, fordi den tidligere tønde måtte være tom, ligesom de frygtede at prinsgemalen ikke fik nok vin at drikke nu, hvor han har forpagtet sin vinproduktion i Frankrig ud.

I anledning af prinsgemalens jubilæum var det også tid for clubbens medlemmer at få et nyt slips, som altid skal bæres, når de samles.

Sker dette ikke, bliver man idømt en bøde, og et par gange har prisgemalen "glemt" sit slips i årenes løb.

Pringemalen idømt bøder

En gang blev han idømt at komme til næste samling iført korte bukser, en anden gang blev prinsgemalen dømt til at tage sin hustru med.

Sidstnævnte er dog ikke lykkedes endnu, selvom dronningen formentlig, trods den meget frie og humoristiske tone medlemmerne imellem, sikkert ville more sig…ja, kongeligt.

LÆS OGSÅ: Prinsgemalen støtter jordskælvsramte Nepal

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden