3. nov. 2011
Af af Thomas Flindt

Rejseboom: De europæiske kongehuses travle efterår

https://imgix.billedbladet.dk/media/billedbladet/kongelige/nyheder/collager/kongeligerejser.jpg
Foto: Krestine Havemann og AOP
Der kommer luft under vingerne på de kongelige flyvemaskiner for tiden - de skal hele verdenen rundt.

De europæiske kongelige har rygende travlt. Efteråret 2011 vil blive husket for de mange royale rejser.

Frederik og Mary er for nylig hjemvendt efter at have besøgt New York og den amerikanske østkyst sammen med medlemmer fra de andre nordiske kongehuse. Men de når knap nok at falde på plads i Danmark, før turen igen går udenfor Europa, når de den 19. november indleder deres Australien-tur. Bagefter tager kronprins Frederik direkte til Vietnam for at promovere dansk erhverv, mens Mary besøger familien i Tasmanien med sine børn.

Netop nu er Margrethes anden søn, prins Joachim, på officielt besøg i Japan med sin prinsesse Marie, og så lægger det britiske hertugpar, William og Catherine, vejen forbi København i dag.

Da repræsentanter fra de nordiske kongehuse rejste hjem fra deres fælles besøg i New York, rejste svenske prins Daniel den anden vej. Det var prinsens første officielle opgave udenfor de svenske grænser, hvor han var alene, men heldigvis fik han en aften støtte fra prinsesse Madeleine, der bor i New York.

Hollandsk kronprinsesse Maxima har rødder i Sydamerika, nærmere betegnet Argentina. Det er dog ikke der, den hollandske kongefamilie er landet, men derimod på den caribiske ø Aruba, der ligger lige ud for kysten af Venezuela. Dronning Beatrix og kronprinsesse Maxima har derfor haft rig mulighed for at lufte sommergarderoben i de tropiske omgivelser. Kronprins Willem-Alexander gør sin mor og kone selskab i det caribiske.

Det spanske regentpar har også haft snuden imod Sydamerika. Paraguay tog sidste uge imod kong Juan Carlos og dronning Sofia. Inden da havde Sofia været i Rumænien for at fejrer kong Michaels fødselsdag. Og så skal vi ikke glemme at dronning Elizabeth netop er hjemvendt fra sit officielle besøg i Australien med sin mand, prins Philip.

Læs mere om: