5. dec. 2022
Af Marianne Singer

Rørende dag på Amalienborg: Se hvad prinsesse Marie overtog fra svigerfar

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie ved medaljeoverrækkelsen i fredags.
Foto: Kongehuset
Prinsesse Marie fik overrakt en særlig medalje, der tidligere har tilhørt prins Henrik, under sit besøg i Danmark i sidste uge. Det foregik hjemme i Christian VIII's Palæ på Amalienborg.

Der var flere højdepunkter for prinsesse Marie under sit besøg i København i sidste uge.

En af de mere rørende var helt sikkert, da hun i fredags fik overrakt medaljen "La Médaille de Vermeil avec bélière laurée", som tidligere har tilhørt hendes svigerfar, prins Henrik, der gik bort i 2018.

Hjemme på Amalienborg

Det skete i Christian VIII's Palæ på Amalienborg, hvor hun og prins Joachim, ligesom også prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie, har en bolig.

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie ved medaljeoverrækkelsen.
Foto: Kongehuset

Prinsessen modtog den fornemme medalje af Den Danske Komité for Le Souvenir Français, som hun har været protektor for siden 2019 og overtog efter prins Henrik.

Prinsesse Marie
Foto: Kongehuset

Siden 1887 har den internationale organisation Le Souvenir Français haft til formål at ære mindet om de faldne, der gennem årene er døde for Frankrig.

Det var anden gang på få dage, at prinsesse Marie blev hædret på fornem vis.

Således var hun dagen inden medaljeoverrækkelsen på Amalienborg blevet udnævnt til Officer af den franske orden Arts et Lettres i forbindelse med den franske ambassades 100-års jubilæum i det Thottske Palæ på Kongens Nytorv.

Hun modtog ordenen på baggrund af sit ekstraordinære engagement for at fremme de kulturelle bånd mellem Frankrig og Danmark.

Læs mere om: