Søndag, 16. januar 2022 - af Marianne Singer

Rørende detalje i Marys look: Vakte minder om dronning Ingrid

Kronprinsesse Mary med de fornemme øreringe ved kranselægningen ved Roskilde Domkirke fredag. 
Kronprinsesse Mary med de fornemme øreringe ved kranselægningen ved Roskilde Domkirke fredag. 
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary viste sig med et helt særligt historisk sæt øreringe ved dronningens store jubilæumsfejring.

Mens dronningen bar den kendte og kostbare margueritbroche, arvet af sin mor, dronning Ingrid, på sin store jubilæumsfejringsdag fredag, havde også kronprinsesse Mary valgt at have dronning Ingrid i sine tanker gennem sine smykker. 

Således bar kronprinsesse Mary på den festlige dag ørestikkerne fra det pragtfulde rubinsæt, som er gået i arv fra dronning Ingrid. 

Kronprinsesse Mary med de fornemme ørestikker på jubilæumsdagen. 
Foto: Hanne Juul
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bæres på forskellig måde

Ørestikkerne er en del af rubinsættet, som blev nænsomt restaureret og forandret, så de passede til kronprinsesse Mary, i Marianne Dulong værkstedet tilbage i 2010. 

Dengang udvidede man blandt andet øresmykkernes anvendelsesmuligheder, så de både kunne bæres i deres oprindelige udseende, som ørestikker og med øverste ørestik-del og den nederste dråbeformede tredjedel af øresmykkerne hægtet på. 

Øresmykkerne fra rubinsættet, som de ud i deres oprindelige form. Her er det Mary, der bærer dem ved en festforestilling i Det Kongelige Teater dagen før brylluppet den 13. maj 2004. 
Foto: Ulla Aue

Derudover kan også nytilførte vedhæng af for eksempel kulturperler og andre ædelsten hægtes på, bliver det beskrevet i bogen "Eventyrlige Rubiner" af Nina Hald.

Mere diskrete

Efter ønske fra kronprinsessen blev der dengang udført fire par dråbeformede perlevedhængssæt - et par hvide ferskvandskulturperler, to par grå Tahiti kulturperler og et par cremefarvede South Sea kulturperler. 

Kronprinsessen med et perlevedhæng på rubin-øresmykkerne ved dronningens 70-års fødselsdagsfejring i 2010.
Foto: Hanne Juul

Ørestikkerne består af en rubin omkranset af diamanter og er mere diskrete end når kronprinsessen bærer dem i sin oprindelige form. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden