Torsdag, 17. september 2020 — af Marianne Singer

Rørende øjeblik: Mary sendte sidste hilsen på solrig dag

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Det var en rørt kronprinsesse Mary, der torsdag afslørede et mindesmærke til ære for de faldne australske soldater, der mistede liver i Danmark under Første og Anden verdenskrig.

Det var en på alle måder historisk og unik ceremoni, som kronprinsesse Mary torsdag middag deltog i.

På rørende vis forenedes Australien og Danmark i forbindelse med afsløringen af et nyt krigsmindesmærke i Churchillparken, bagved Frihedsmuseet i hjertet af København.

Solen lunede

Solen skinnede smukt og skarpt fra en blå himmel, da den kongelige gæst ankom for at stå for den officielle afsløring sammen med den australske ambassadør Mary Ellen Miller.

The Australian War Memorial mindes det australske militær- og service personale, som bidrog til frigørelsen af Danmark under Anden Verdenskrig samt de faldne australske soldater fra Første Verdenskrig.

Stærke taler

Deriblandt de 68 australske militærfolk fra Royal Australian Air Force, der blev skudt ned, mens de var på en mission under Anden Verdenskrig for at støtte Danmarks befrielse.

Efter flere taler rejste kronprinsessen og ambassadør Miller sig for at afsløre mindesmærke.

Lagde krans

Derefter lagde de begge en flot krans, ligesom også de mange ambassadører, der var tilstede.

Et bevægende øjeblik var også, da kronprinsessen, ambassadørerne og repræsentanterne fra det danske forsvar holdt et minuts stilhed til ære for de faldne.

Det smukke mindesmærke er sat op af den australske ambassade i København med støtte fra Australian Department of Veterans’ Affairs og skal understrege den fælles militærhistorie og de fælles værdier omkring frihed og demokrati, der forbinder Australien og Danmark.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden