Rosenborg-søstrene sælger familiens kongelige diadem

Feodora, Josephine og Camilla af Rosenborg

Feodora, Josephine og Camilla af Rosenborg

Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET

De tre Rosenborg-søstre, Josephine, Feodora og Camilla, sætter nu det kostbare russiske diamant- og safirdiadem, som de har arvet fra deres far og mor, under hammeren på Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Samtidig sælger de også flere hundrede effekter fra prinsesse Elisabeths bo.

Lørdag, 17. november 2018 - af Dorte Quist

Fem år efter deres fars død sælger de tre Rosenborg-søstre nu det enestående russiske diamant- og safirdiadem, som de arvede efter deres forældre i 2014.

De tre søstre var også meget tætte på deres fars søster, prinsesse Elisabeth, der døde i juni i år, og fra hendes bo har de tre søstre også arvet mange ting såsom møbler, porcelæn, glas og samlerobjekter. En stor del af disse arvestykker sætte også - samtidig med diademet - på auktion hos det kendte auktionshus Bruun Rasmussen i slutningen af november.

En gave fra den russiske zar 

Diademet, der oprindeligt var en gave fra den russiske zar Nikolaj II og hans hustru, zarista Alexandra, til den danske prins Christian - senere kong Christian X - da han blev gift i Cannes i Frankrig med den senere dronning Alexandrine. Diademet, der er vurderet til 1,5-2,0 millioner kroner, er siden gået i arv i den danske kongelige familie, og er nu endt hos de tre Rosenborg-søstre.

BILLED-BLADETs nyhedsbrevKlik her og meld dig til!

BILLED-BLADETs nyhedsbrev
Klik her og meld dig til!

-Dette smykkes vej gennem den kongelige famlie har været lang, og en sådan proveniens fås ikke bedre. Det er et helt og aldeles enestående smykke, som både i kraft af design, kvalitet og historie er den mest interessante russiske kunstgenstand, som vi nogensinde har haft under hammeren, fortæller ekspert i russisk kunst hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Martin Hans Borg.

Foto: Bruun Rasmussen