17. nov. 2018
Af Dorte Quist

Rosenborg-søstrene sælger familiens kongelige diadem

Feodora, Josephine og Camilla af Rosenborg
Feodora, Josephine og Camilla af Rosenborg
Foto: Lars H. Laursen/BILLED-BLADET
De tre Rosenborg-søstre, Josephine, Feodora og Camilla, sætter nu det kostbare russiske diamant- og safirdiadem, som de har arvet fra deres far og mor, under hammeren på Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Samtidig sælger de også flere hundrede effekter fra prinsesse Elisabeths bo.

Fem år efter deres fars død sælger de tre Rosenborg-søstre nu det enestående russiske diamant- og safirdiadem, som de arvede efter deres forældre i 2014.

De tre søstre var også meget tætte på deres fars søster, prinsesse Elisabeth, der døde i juni i år, og fra hendes bo har de tre søstre også arvet mange ting såsom møbler, porcelæn, glas og samlerobjekter. En stor del af disse arvestykker sætte også - samtidig med diademet - på auktion hos det kendte auktionshus Bruun Rasmussen i slutningen af november.

En gave fra den russiske zar

Diademet, der oprindeligt var en gave fra den russiske zar Nikolaj II og hans hustru, zarista Alexandra, til den danske prins Christian - senere kong Christian X - da han blev gift i Cannes i Frankrig med den senere dronning Alexandrine. Diademet, der er vurderet til 1,5-2,0 millioner kroner, er siden gået i arv i den danske kongelige familie, og er nu endt hos de tre Rosenborg-søstre.

-Dette smykkes vej gennem den kongelige famlie har været lang, og en sådan proveniens fås ikke bedre. Det er et helt og aldeles enestående smykke, som både i kraft af design, kvalitet og historie er den mest interessante russiske kunstgenstand, som vi nogensinde har haft under hammeren, fortæller ekspert i russisk kunst hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner, Martin Hans Borg.

https://imgix.billedbladet.dk/diadem.jpg
Foto: Bruun Rasmussen

Læs mere om: