30. nov. 2018
Af Dorte Quist

Rosenborg-søstrenes diadem solgt for to millioner kroner

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/untitled-1_21.jpg
Fotomontage: Martin Høien og Birger Storm
Der var intens stemning hos Bruun Rasmussen Auktikoner, da det kongelige safir-diadem nåede et bud på to millioner kroner.

Der har aldrig været så meget presse til stede i lokalerne hos Bruun Rasmussens Auktioner i Bredgade, som da Camilla, Josephine og Feodora af Rosenborgs familiediadem med safirer og diademer kom på auktion.

Diademet, der var vurderet til mellem 1,5 og 2 millioner kroner, har en lang kongelig dansk og kejserlig russisk historie, og det havde i ugerne op til auktionen tiltrukket sig opmærksomhed fra både danske, engelske, indiske, amerikanske og især russiske interesserede købere.

Det var Jesper Bruun Rasmussen selv, der svingede hammeren og tog imod buddene på diademet, som steg 100.000 kroner ad gangen - alle sammen bud som kom over telefon til auktionsfirmaets medarbejdere.

Spontane klapsalver ved salget

Men ved to millioner var de fleste bydere sprunget fra. Man skal jo også huske på, at der bliver lagt 30 procent salær oven i købsprisen.

Der udbrød spontane klapsalver i den næsten fyldte sal i auktionsfirmaet, da Jesper Bruun Rasmussen efter lidt mere end tre minutters auktion lod hammeren falde, og Rosenborg-søstrenes diadem, som de har arvet fra deres forældre, var nu solgt.

Endnu er det ikke kommet frem om køberen af det kongelige og kejserlige safirdiadem er dansk eller udenlandsk.

Det vil de næste par dage måske vise.

https://imgix.billedbladet.dk/20181130_jmj0297.jpg
Jesper Bruun Rasmussen
Foto: Jeppe Jensen/MEGA

Jesper Bruun Rasmussen holder auktion over det kejserlige safirdiadem, mens auktionshusets ruslandsekspert, Martin Hans Borg, står i baggrunden med diademet i hænderne.

Læs mere om: