19. maj. 2020
Af Marie Krakau

Royal Run aflyst

Kronprins Frederik under Royal Run 2018.
Kronprins Frederik under Royal Run 2018.
Foto: Martin Høien/Billed-Bladet
Royal Run 2020 blev først udsat, nu er det aflyst.

Kongehuset har netop meddelt, at Royal Run 2020 er aflyst.

På grund af udbredelsen og smittefaren ved coronavirussen har en enig styregruppe valgt endegyldigt at aflyse dette års Royal Run. Det skriver Kongehuset på deres hjemmeside, hvor kronprins Frederik udtaler:

”Royal Run har på få år udviklet sig til en dag med fest, farver og frem for alt et fantastisk løbefællesskab på tværs af landet. Tusindvis af mennesker har bakket op, både som deltagere og som tilskuere – det har været en sand folkefest. Men at samle så mange mennesker i starten af september i år virker ikke længere realistisk. Royal Run vil ganske enkelt ikke kunne afvikles i den ånd, som har kendetegnet løbet – et samlingspunkt for danskerne på tværs af alder, på tværs af kongeriget. Jeg vil i stedet, sammen med min familie, se frem mod pinsen 2021, hvor vi forhåbentligt kan samles igen til et Royal Run, som vi kender det. Indtil da håber jeg, at alle bevarer glæden ved løb og fysisk udfoldelse.”

2020 skulle have været tredje år, hvor løbet blev afholdt, men nu må både kronprinsen og resten af Danmark vente med at snørre løbeskoene til 24. maj 2021 eller 17. maj 2021, hvis man løber i Nuuk.

De samme byer som i 2020

Havde man allerede sikret sig billet til den kongelige løbefest i år, får man automatisk overført sit startnummer til løbet næste år. Ifølge Kongehuset er det planen, at Royal Run 2021 skal løbes i de samme byer, som løbet skulle være afholdt i dette år.

Har man ikke mulighed for at deltage i 2021, kan man også vælge at få sine penge tilbage.

Læs mere om: