Fredag, 22. januar 2016 — af Henrik Salling

Så er prinsesse Marie og prins Joachim ankommet til Island

Direktør Mikkel Harder, prinsesse Marie, prins Joachim og formand for Dansk Islandsk Samfund, Pall Skúlasson.
Direktør Mikkel Harder, prinsesse Marie, prins Joachim og formand for Dansk Islandsk Samfund, Pall Skúlasson.
Foto: Hanne Juul / Billed-Bladet
Prinsesse Marie og prins Joachim var hædersgæster til festlig reception i Reykjavik.

Landingsstellet på flyet med Icelandair havde ikke befundet sig lang tid på islandsk jord, inden det første arrangement startede for prins Joachim og prinsesse Marie, som i dag indledte deres første fælles besøg i Island.

Parret er inviteret til Island i anledning af markeringen af Dansk-Islandsk Samfunds 100-års jubilæum, og netop denne fejring indledte da også parrets besøg mod nord. Nemlig en reception for foreningens medlemmer med prinseparret som æresgæster.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Receptionen foregik i Nordens Hus beliggende nord for Reykjaviks Lufthavn tæt på byens centrum.

Det er parrets første fælles tur til Island, og selv om der på denne tur næppe bliver tid til at opleve landets vidunderlige natur, havde begge glædet sig til turen.

I forhallen tog direktøren for Nordisk Hus, Mikkel Harder, imod parret, som herefter skrev deres navne i husets gæstebog.

Mikkel Harder er tidligere skuespilchef for Det Kongelig Teater i København og fremhævede den første side i gæstebogen – hvor man kunne se regentparrets signaturer.

Drinks hos ambassadøren

Efter receptionen i Nordens Hus tog parret videre til den danske ambassade i Reykjavik, der også tjener som residens for ambassadøren, Mette Kjuel Nielsen, som bød parret indenfor til en drink, inden aftenens program fortsatte med middag.

På grund af det meget omskiftelige vejr i Island er morgendagens program fortrinsvis henlagt til at finde sted indendøre. Parret skal blandt andet se kulturhuset Harpa, og de skal opleve islandsk design på nærmeste hold, når de besøger møbelhuset Epal.

Turens højdepunkt bliver uden tvivl festmiddagen for Dansk-Islandsk Samfund, som finder sted fredag aften. Allerede lørdag går turen igen tilbage mod København med den tidlige morgenflyver.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden