Søndag, 18. februar 2018 - af Ulrik Ulriksen

Så smuk er afskeden med prins Henrik

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Danskere står i kø i timevis for at vise respekt ved prins Henriks båre. En smuk og gribende oplevelse
Både den nære kongelige familie og mange danskere har allerede været ved prins Henriks båre på castrum doloris-sørgelejet i Christiansborg Slotskirke. Det er en smuk oplevelse, som venter dem, der ønsker at komme tæt på prinsens kiste på sørgelejet. Under castrum doloris er flere af prinsens ordener placeret på en sort fløjspude. Yderst er Elefantordenens ordenskæde med ordenstegnet elefanten. Også Dannebrogordenens storkommandørkors kan opleves, ligesom storkorset af den franske Æreslegion.
 
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
 

Særligt indslag ved organist fra Fredensborg

Til og med mandag den 19. februar er prins Henriks båre på castrum doloris i Christiansborg Slotskirke. I den forbindelse vil der være mange forskellige musikalske indslag. En række organister, sangere og musikere vil spille og synge under castrum doloris. Heriblandt organiststuderende Maria Skuratovskaia Jensen, som modtog Cayx Legatet 2016 samt organist Hans Westenholz fra Garnisons Kirke. Også operasanger Cassandra Lemoine og organist David Bendix Nielsen fra Holmens Kirke vil ligesom slotsorganist Else-Marie Kristoffersen fra Fredensborg Slotskirke levere klassiske musikstykker.

Kendte operasangere i kirken

Søndagen bød på kendte musikalske navne som operasangerne Peter Lodahl,  Jens-Christian Wandt og også mandag er sidstnævnte sammen med operasanger Monica Stevns,  violinist Philippe Benjamin Skow og slotsorganist Jakob Lorentzen i slotskirken for at byde besøgende på musik af Vivaldi, César Franck og J. Massenet samt danske sange og salmer.  

Officerer står vagt ved båren

Sørgelejet castrum doloris har siden 1600-tallet været en fast tradition i kongehuset, så offentligheden har haft mulighed for at vise en sidste ære og tage afsked. I Danmark er det en gammel tradition, at officerer står vagt ved castrum doloris. Officerer fra Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet og Hjemmeværnet vil på skift stå æresvagt omkring prins Henriks båre.  

Du kan sende dine hilsner og varme tanker til dronningen og familien på BILLED-BLADETs særlige kondolence-side her 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden