7. jan. 2020
Af Marianne Singer

Sådan bor kronprinsesse Mary og børnene i Verbier

kronprinsesse mary
Kronprinsfamilien under fotograferingen i Verbier.
Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary og de kongelige børn bor i et dejligt område tæt på skolen under deres ophold i Verbier.

Kronprins Frederik afslørede under fotoseancen med kronprinsfamilien i Verbier mandag den 6. januar, at de under deres tre måneder lange ophold i Schweiz skal bo i et chalet, som de købte for over ti år siden.

Det bliver primært kronprinsesse Mary, der kommer til at opholde sig med prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 12, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine, på otte år i Schweiz, mens kronprins Frederik vil være der, når arbejdskalenderen tillader det.

Hyggeligt med naboer

I Verbier venter der nu kronprinsfamilien en helt anderledes hverdag end den, som de har på Amalienborg, med naboer tæt omkring sig.

Kronprinsparrets chalet er en traditionel schweizisk alpehytte i træ med en dejlig stor terasse, der ligger i et børnevenligt kvarter og i gåafstand til børnenes skole.

Charmerende landsby

Den charmerende landsby i det sydvestlige Schweiz, hvor især kronprinsessen og børnene får deres daglige gang, byder også på fantastiske aktiviteter uden for skoletiden.

Skisportsstedet ligger i 1.500 meters højde og er omgivet af svimlende smukke bjerge dækket med et tykt lag sne, der indbyder til masser af sjov i sneen på de med mange pister.

Toptjekkede skiløbere

Nede i byen går de fleste rundt i toptjekkede skilook og kan mellem skiturene i bjergene slappe af med en kop kaffe eller drink på en af byens mange caféer og restauranter.

Verbier har kun nogle få tusinde faste indbyggere, men tallet kan i vintersæsonen vokse til 35.000 mennesker.

Se hele den flotte reportage fra Verbier med skønne nye billeder af kronprinsfamilien i det næste nummer af BILLED-BLADET.

Læs mere om: