Fredag, 28. august 2020 - af Ulrik Ulriksen

Sådan er prinsesse Josephine og prins Vincents skoledag

Prinsesse Josephine og prins Vincent
Prinsesse Josephine og prins Vincent
Foto: Hanne Juul
For de små elever på landets skoler er der mange udfordringer i begyndelsen af det nye skoleår. Sådan er det også for prinsesse Josephine og prins Vincent, der for nylig er begyndt i 3. klasse.

De yngste elever på skoler overalt i Danmark begyndte for et par uger siden et nyt skoleår, der fra starten har budt på flere udfordringer end normalt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Josephine og Vincent på Tranegårdskolen

Årsagen er naturligvis de mange corona-restriktioner, der allerede blev implementeret før sommerferien, og som nu fortsættes for at få stoppet virus i at brede sig.

For prinsesse Josephine og prins Vincent, der for nylig er begyndt i 3. klasse på Tranegårdskolen i Gentofte kommune, ser skoledagen en smule anderledes ud end på samme tidspunkt sidste år i 2. klasse.

Undervisning i det fri

Ikke alle klasserne holder for eksempel frikvarter på samme tid, og så er der meget mere undervisning udenfor end normalt.

Netop det at eleverne er mere udenfor end ellers, er ifølge mange eksperter positivt, da undervisning i det fri giver nye muligheder og motiverer eleverne.

Håndsprit og afstand

Det er meget vigtigt, at både små og store elever på Tranegårdskolen husker at vaske hænder og bruge håndsprit hyppigt i løbet af skoledagen, og så skal man så vidt muligt holde god afstand til hinanden.

Prinsesse Josephine og prins Vincents skole, hvor også prins Christian og prinsesse Isabella er elever, har indtil videre klaret sig fint i corona-perioden, men naboskolen Maglegårdsskolen har haft problemer.

Måtte gå i selvisolation

På Maglegårdsskolen blev en elev ifølge lokalavisen Villabyerne efter sommerferien testet positiv for Covid-19.

Efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed endte det med, at alle elever på 8. årgang blev sendt hjem.

På Skovshoved Skole, der også ligger i samme område som Tranegårdskolen, er to elever konstateret smittet med Covid-19.

Ud fra et forsigtighedsprincip måtte alle elever fra skolens 0.klasse, 3. klasse og 4. klasse gå i selvisolation med henblik på at lade sig teste.

Meget mere i BILLED-BLADET

I denne uges BILLED-BLADET kan du læse om kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, som fortæller om prins Joachim, og så har vi talt med prins Nikolai, der fylder 21 år i dag.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden