7. feb. 2020
Af Marianne Singer

Sådan hylder Tivoli dronning Margrethe

dronning margrethe
Dronning Margrethe.
Foto: Hanne Juul
Der venter dronning Margrethe et brag af en fest i Tivoli, når hun i april fylder 80 år. Alle, der har lyst og tid, kan være med, når Tivoli fejrer majestæten lørdag den 25. april.

Der er allerede masser at glæde sig til for dronning Margrethe, når hun i april fylder 80 år.

Blandt de mange højdepunkter er to dages festligheder med dans, musik og fyrværkeri i Tivoli, som alle danskere kan deltage i.

Galla i verdensklasse

Fejringen, der er en del af dronningens officielle fødselsdagsprogram, begynder lørdag den 25. april med en balletgalla i verdensklasse i Tivolis Koncertsal.

Ballet er dronning Margrethes store passion, som hun på den måde kan dele med en masse andre mennesker i forbindelse med sin store dag.

Alle kan være med

Festlighederne i Koncertsalen bliver nemlig transmitteret live på storskærm på Plænen, så alle Tivolis gæster kan følge med i begivenhederne.

Man kan dog også vælge at være med inde i Koncertsalen og overvære forestillingen.

Slutter på festlig vis

Det er den amerikanske mesterkoreograf John Neumeier fra Hamburg Ballett, der står bag programmet, der er sat op med værker, som dronning har et personlig forhold til.

Dagen slutter på fantastisk vis for dronning Margrethe og de mange gæster med live musik på Plænen og festfyreværkeri.

En gave til dronningen

Udover festforestillingen vil der også være optrædener på de udendørs scener af blandt andet balletskoler fra Færøerne og Grønland på Pantomimeteatrets scene.

”Vi glæder os til at folde Tivolis gave ud for Dronningen over en hel aften, ikke mindst som tak for hendes kunstneriske virke i Haven gennem mange år. Dronningen har haft stor betydning for den kunstneriske udvikling af balletforestillingerne på Pantomimeteatret og i Tivolis Koncertsal til stor glæde for Tivolis mange gæster, lyder det fra Tivolis direktør Lars Liebst.

Dygtige dansere

Blandt værkerne i fødselsdagsforestillingen er Persistent Persuasion, Birthday Dances og uddrag af Romeo & Julie og Hamlet udvalgt af John Neumeier og Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen.

John Neumeier har skabt dansene og med sig har han dansere fra Hamburg Ballett og Bundesjugendballett.

Derudover medvirker dansere fra Tivoli Ballet Teater samt den prisbelønnede solodanser Ida Praetorius.

Dejlig middag

Balletgallaen akkompagneres af Tivolis symfoniorkester, Tivoli Copenhagen Phil.

Aftenen sluttes for den kongelige families vedkommende af med en middag på det eksklusive spisested Nimb og med overværelse af et særligt fødselsdagsfyrværkeri klokken 23:45.

Dagen efter vises balletforestillingen igen.

Læs mere om: