2. dec. 2017
Af Ulrik Ulriksen

Sådan skal Mary og Frederik fejre første søndag i advent

Frederik og Mary
Frederik og Mary
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Kronprinsparret skal blandt andet en tur i kirke første søndag i advent. En kirke med en helt særlig betydning for Mary og Frederik.

For kronprinsparret bliver første søndag i advent, 3. december, en helt særlig dag. Mary og Frederik skal til fælleskirkelig fejring af Reformationen i Københavns Domkirke, der også er kendt som Vor Frue Kirke.

Første søndag i advent er begyndelsen på det nye kirkeår. Derfor er salmen "Vær velkommen, Herrens år" fast ingrediens i de fleste gudstjenester denne første søndag i advent, men for Mary og Frederik vil andet end salmesang sikkert fylde deres indre, når de sidder i det store kirkerum midt i den gamle del af København.

Kronprins Frederik blev rørt ved synes af Mary

Den 14. maj 2004 blev kronprinsparret viet i Vor Frue Kirke, og det var en ceremoni, der for længst er gået over i historien som et af de mest romantikse øjeblikke overhovedet. Kronprinsen fældede en tåre, da han så sin skønne brud komme ind i Vor Frue kirke, og herfra har Mary og Frederik så i øvrigt ikke set sig så meget tilbage.

Siden det mindeværdige bryllup har de fået fire vidunderlige børn og har skabt sig et solidt fundament som familie og stærke repræsentanter for det kongehus.

De skal repræsentere ved fejringen af første søndag i advent samt festgudstjenesten i anledning af Reformationen.

Reformationen er den historiske periode, hvor den kristne kirke i Europa blev splittet i en romersk-katolsk kirke og flere protestantiske kirkesamfund. I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – en begivenhed der blev startskuddet til Reformationen.

Kronprinsparret og børnene julehygger i Danmark og i Australien

Københavns Drengekor og domorganist Hanne Kuhlmann står for den musikalske side af Vor Frue Kirkefestgudstjenesten, som indledes klokken 14.00. Når den kirkelige højtidelighed er vel overstået skal kronprinsesse Mary og kronprins Frederik med stor sandsynlighed hjem til deres børn Christian, Isabella, Josephine og Vincent for at nyde privat julehygge resten af dagen.

Og måske er forberedelserne til den store royale julerejse allerede så småt i gang hjemme i Frederik VIII's Palæ. Kronprinsparret og børnene rejser senere i december til Australien for at holde jul med den australske del af deres familie.

Gense de dejlige billeder fra Frederik og Marys bryllup 14. maj 2004 herunder:

GALLERI: Frederik og Marys bryllup d. 14. maj 2004

Læs mere om: