5. aug. 2016
Af Birgitte Engen

SE BILLEDERNE: 35 skønne kongelige OL-øjeblikke

De Olympiske Lege betyder noget helt særligt for kronprinsesse Mary og kronprins Frederik. Vi har samlet en stribe af parrets dejlige OL-minder i galleriet herover.

Det er ingen hemmelighed, at kronprins Frederik mødte Mary Donaldson under OL i Sydney i 2000.

SE VIDEOEN: Kronprinsesse Mary og prinsesse Marie ankom med stil til festaften

Siden dengang er Mary blevet kronprinsesse af Danmark, og parret har fået fire skønne børn. Og der er ingen tvivl om, at De Olympiske Lege betyder noget helt særligt forkronprinsparret.

Med til alle OL siden Sidney i 2000

Danmarks meget sportsglade kronprinspar har faktisk deltaget i hvert eneste sommer-OL siden Sydney - både Athen i 2004, Beijing i 2008 og London i 2012.

I London boede alle de danske kongelige om bord på kongeskibet Dannebrog, og det betød, at prins Christian og prinsesse Isabella også fik lov til at være med.

Begejstrede royale tilskuere

Vi har samlet en stribe kongelige øjeblikke fra de tidligere OL, og her ser man tydeligt, at de danske deltagere altid får begejstret opbakning fra deres royale tilskuere.

LÆS MERE: Kronprinsesse Mary hilste på Danmarks yngste OL-deltager

Kronprinsesse Mary kan både finde på at gemme hovedet i sit tørklæde, når det bliver for spændende, og at juble og vinke med flaget, når Danmarks OL-deltagere er i kamp.

Og først og fremmest ses det tydeligt, at vores kronprinspar slapper af og nyder mange nære øjeblikke under OL.

Fredag aften starter OL i Rio 2016 officielt, og BILLED-BLADET glæder sig til at følge alle de kongelige tilskuere de næste tre uger.

Læs mere om: