25. nov. 2017
Af Ulrik Ulriksen

SE BILLEDERNE: De har tidligere fået Kronprinsparrets Priser

I anledning af Kronprinsparrets Priser lørdag den 25. november, får du her et gensyn med tidligere vindere.

Igen i år hædres fremragende præstationer inden for kunst og kultur og sociale indsatser, når Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to Stjernedryspriser skal uddeles i Jysk Musikteater i Silkeborg lørdag aften.

Siden 2005 har kronprinsparrets Priser-showet været afviklet, og Mary og Frederik har haft mange store danske stjernenavne på scenen for at modtage den prestigefyldte hæder.

Sofie Gråbøl i Sydney

I 2005 vandt filminstruktøren Per Fly kulturprisen, og de næste tre år var det kunstneren Olafur Eliasson, skuespilleren Sonja Richter og musikeren Tina Dickow, som fik prisen.

Arkitekt Bjarke Ingels modtog kulturhæder i 2011, og i 2013 modtog blandt andre Sofie Gråbøl, Sidse Barbett Knudsen på vegne af det kunstneriske hold bag dramaserierne ”Forbrydelsen” og ”Borgen” kulturprisen.

Det skete i øvrigt ved en prisfest i Operahuset i Sydney.

En helt ung Oh Land vandt

De såkaldte Stjernedryspriser har i årenes løb også forudset, at særlige profiler ville nå toppen indenfor deres felt.

I 2009 gav kronprinsparet således en meget ung Nanna Øland alias Oh Land Stjernedrysprisen, og i 2015 var det modeskaberen Mark Tan, der var på scenen for at møde kronprinsesse Mary, der overrakte årets stjerdryshæder.

Se Kronprinsparrets Priser 2017 på DR1 lørdag den 25. november klokken 21.00 og følg også med i begivenhederne på billedbladet.dk.

Læs mere om: